avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce se intampla daca circuli cu o masina inmatriculata ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce se intampla daca circuli cu o masina inmatriculata in alta tara si avand revizia tehnica expirata?

Ce implica Circuland in Romania cu o masina inmatriculata in alta tara si avand revizia tehnica expirata ?
Se retine libretul ?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:19, 18 Aprilie 2012
Extras din codul rutier: "Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al carui termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat se pedepseste cu amenda." In plus, se retine si certificatul de inmatriculare de catre Politia Rutiera.
Dar, daca vreti sa faceti ITP in Romania la o masina cu numere straine UE, Registrul Auto Roman NU are baza de date comuna cu restul tarilor UE, deci nu se pot verifica masini cu numere straine in Romania, nici masini cu numere romanesti in afara tarii.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itp si asigurare expirate de 4 ani CRIS-tyna CRIS-tyna ce se intampla daca am itp si asigurare expirate de 4 ani in spania,circuland in romania!? (vezi toată discuția)
Accident unu fara itp altu fara rca, cine e vinovat?? razvan007 razvan007 in cazul unui accident intre o persoana care nu are itp valabil si care loveste o masina care nu are rca, pe un drum public, cine e vinovat?? mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Termen de valabilitate a itp expirat ileana06 ileana06 As vrea sa stiu daca am probleme laITP daca a expirat din luna mai 2010.Multumesc! (vezi toată discuția)