avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire prin testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire prin testament

Am testament de la o matuse fara mostenitori rezervatari,cand pot intra in posesia mostenirii?
Da Alex...tocmai ca sa preintampini eventuale litigii, aparitia unor descendenti, in fond legatarul aduce martorii care II doreste el care pot declara ca nu exista descendenti firesti sau adoptati, ascendenti privilegiati...etc....este un termen de decadere..
In practica notarii fac acest lucru mai ales cand trebuie sa regleze mosteniri testamentare si cand nu exista aparent mostenitori rezervatari si chiar legali.....
Am inteles. E bine de stiut care e procedura notariala.
Perfect si la obiect! Acelasi notar a intocmit si testamentul in care spipuleaza clar ca nu exista mostenitori rezervatari,olograf si verbal,dreptul celui care face testamentul pentru orcine doreste el fiind liber si legal.Daca s-ar constata ,in timp,ilegalitati, acest act ar deveni nul de drept, lasand loc unei proceduri judiciare in contestare.Pana atunci nu vad dece se poate ingnora dorinta testatorului in lipsa succesorilor rezervatari.
Nu se ignora nicio vointa stimate domn! Veti intra in drepturile dvs de mostenitor dupa expirarea termenului de optiune succesorala. Testatorul poate sa declare orice ....ca nu are descendenti si ascendenti privilegiati....notarul nu are cum sa verifice acest lucru......Si tocmai pentru a nu se incalca vreun drept al altor posibili succesibili s a dat acest termen de optiune....

Si in al doilea rand...am spus ca imi pare rau pt Matusa dvs....nu ca imi cer scuze....este o diferenta destul de mare.....
diferenta de interpretare,tot ogoliul primeaza!Scuzele intra in parerile de rau,sau invers,nu conteaza!

Alte discuții în legătură

Succesiune Bogdan62 Bogdan62 Tatal meu s-a recasatorit in anul 1973,fara a rezulta vreun descendent,eu fiind singurul lui copil,care ii port numele.Sotia lui care a decedat,are o sora cu o ... (vezi toată discuția)
Îngrijire mătușă în vârstă, văduvă, în schimbul apartamentului său. care este cea mai bună variantă de contract pentru mine? giullianna giullianna Buna ziua! Apelez la dumneavoastra pentru a ma lamuri intr-o problema. Am o matusa de 74 de ani, a carui sot a decedat anul trecut, ei neavand copii. De cateva ... (vezi toată discuția)
Durata dezbatere mostenire notar Darius8080 Darius8080 Buna ziua,doresc sa intreb care este durata dezbaterii unei mosteniri la notarul public?Mentionez ca sunt unicul mostenitor prin testament inregistrat la birou ... (vezi toată discuția)