Am o nelamurire, m-au "inundat" prea multe pareri fara sa fie argumentate cu baza legala, asa ca m-am decis sa apelez la dvs.
Daca mama este casatorita si are doi copii necasatoriti cum este mai bine sa se imparta averea , inainte sau dupa casatoria copiilor ( peste ani si ani ca si mostenire, in caz de decesul mamei ) , tinand cont de eventual divort al copiilor sau , Doamne fereste, mai rau ?
Daca ma ajutati si cu legi e si mai bine .
Acest lucru ar insemna sa cheltuiasca bani in mod inutil la notar.
Nu are sens sa faca nimic.
Legea va rezolva problema impartind in mod egal pentru copii fara ca sotiile sa aiba drept.
Acesta este punctul dvs de vedere dl avocat....probabil inca nu am ajuns la cultura si civilizatia din vest unde oamenii isi regleaza din timpul vietii modul de impartire a averii intre copii, nelasand loc de interpretari si avand garantia ca vointa lor in ceea ce priveste patrimoniul lor, munca lor de o viata, va fi impartita exact conform vointei acestora.
Este un punct de vedere... Insa mai e mult...pana departe....
am mai auzit una cu 'asa fac oamenii in vest' - ca la ei partajul de ascendent e cum e la noi sa te legi la sireturi :)
Doamna si in vest se cearta oamenii pe mosteniri ca si la noi, stati linistita :) Apoi, diferenta este ca la partajul de ascendent se cearta mostenitorii in timpul vietii la succesiunea legala se cearta dupa ce mori :))
In ceea ce priveste speta de fata, dnul Av. Lasconschi a zis perfect : nu are rost doamna sa faca absolut nimic, si un partaj de ascendent in care spui ca primeste fiecare 1/2 are aceleasi efecte ca si succesiunea legala
Eu nu ma refeream la fractii stimate domn.....eu ma refeream si la bunuri privire in mod singular, poate doamna vrea sa imparta intr un anumit fel bunurile....
Apoi pot interveni diverse situatii, contracte de intretinere, contracte de vanzare cumparare care ascund donatii, testamente care incalca rezerva succesorala sau donatii ....in timpul vietii omul poate face multe....
Prin imparteala de ascendent se pot elimina multe divergente care pot aparea la decesul persoanei care I'l intocmeste, iar daca este donatie partaj ai si consimtamantul descendetilor deci nu mai exista niciun dubiu ca nu ti se va respecta dorinta. Plus ca aceasta donatie o poti face cu rezerva uzufructului...
Sa stiti ca imparteala de ascendent o aveam si noi si inainte insa putina lume a uzitat de acest act ..tocmai pt ca exista si exista ignoranta .....
In general avocatii recomanda incheierea unuia sau a altuia dintre actele juridice enumerate de dvs. iar notarul le...autentifica...
In general avocatii se platesc ca sa explice in detaliu toate avantajele si dezavantajele in mod oral la consultatii.
Insa cum oamenii nu prea mai vin la consultatii juridice la avocati incheie actele juridice dupa ureche...fara sa fie amplu informati.
La discutiile verbale avocatii ii mai intreaba daca au inteles si eventual ce nu au inteles...
Dreptul nu este chiar atat de simplu in ceea ce priveste efectele sale desi pentru juristi lucrurile par simple...cateodata...