avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale deducere utilitati pe firma de la o persoana fizica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

deducere utilitati pe firma de la o persoana fizica

cum se pot deduce cheltuielile cu utilitatile pe o firma care a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica care este titular de contract la Electrica, Apanova etc.?
Persoana fizica nu poate emite factura catre chirias si atunci exista vreo posibilitate legala?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raccone , utilizator 09:40, 4 Decembrie 2008
In baza contractului de inchiriere, unde exista prevederi f. clare in acest sens. Daca nu exista astfel de clauze, la "obligatiile chiriasului: , intocmiti un act aditional la contract , unde sa precizati ca firma chiriasa plateste toate cheltueilile cu utilitatile, precum energia electrica, gazul, apa, , etc.
ca document justificativ, Se ataseaza chitantele emise pe numele pers. fizice pe pers. fizica la documentele contabile ale firmei chiriase.
Multumesc de raspuns
Firma chiriasa isi poate deduce si TVA de facturile de utilitati in acest fel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere de spatiu intre firma si pers fizica adina m adina m Societatea mea a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica. Cum imi inregistrez in contabilitate cheltuielile cu energia electrica avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate utilitati spatiu inchiriat maria1308 maria1308 O firma (microintreprindere) are un contract de inchiriere pentru sediul social, proprietarul persoana fizica, in care se stipuleaza ca obligatie a chiriasului ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma: inregistrarea facturilor de utilitati daca spatiul este inchiriat ElenaComanescu ElenaComanescu Buna sera, Am si eu rugamintea sa imi spuneti cum se procedeaza cu facturile de utilitati daca noi am inchiriat un spatiu cu contract si facturile de ... (vezi toată discuția)