Buna ziua,
As vrea sa va intreb daca stiti cum sa actionez in urmatoarea situatie:
Am o firma ce a cumparat un spatiu la perterul unui bloc si am incheiat un contract intre firma si Asoc Propr(AP)prin care stabileam livrarea de utilitati de catre ei si plata noastra a acestora +10% pentru diverse cheltuieli.
Toate bune,pana intr-o zi ,cand AP ne-au facturat noua o suma imensa(cca 10.000 lei )pentru cota parte a unor schimbari de tevi in subsolul blocului,suma pe care nu am platit-o,solicitand recalcularea acesteia.
Din acel moment,nu ne-am mai putut intelege,cazul a ajuns in instanta,si suntem la faza la care noi am solicitat recurs,urmand sa se pronunte data recursului si sa se judece acesta.
Desi nu avem o hotarare irevocabila si definitiva,acum cca 20 zile AP ne-a trimis o adresa prin care ne ameninta ca daca nu platim in 15 zile o suma astronomica,ne taie alimentarea cu apa,asta dupa ce ne-a amenintat de multe ori pana atunci...
Ieri au oprit alimentarea cu apa,si eu am fost la Politie,pentru a face o plangere,ceea ce s-a si intamplat!
Intentionez sa le fac o Notificare,ca oprirea apei produce pagube insemnate,etc,etc,dar nu stiu ce fapta de natura juridica(ev penala)ar putea fi asimilata gestului lor...
Orice sfat este binevenit
Am inteles ca este vorba de un spatiu comercial,dar aveti acelasi statut de proprietar.Nu conteaza ca este vorba de o garsoniera de 30 mp sau de un spatiu comercial de 200 mp,toti proprietarii detin o cota-parte indiviza dupa care se fac repartizarea anumitor cheltuieli.
Bună seara,
Îi dați dumneavoastră în judecată pentru nerespectarea clauzelor contractuale. Pe de altă parte, dacă acțiunea nu poate fi atacată cu apel, pot fi administrate si in recurs probe, așa că poate nu a trecut încă baba cu colacii. Si cu contract si fara aveti aceleasi drepturi ca toti proprietarii. Iar legea 230/2007 prevede incheierea anual a unor conventii in astfel de cazuri cu numar de clienti posibili, si alte astfel de lucruri, daca sunt necesare cheltuieli suplimentare, și dacă dumneavoastra nu aveti incheiate contracte separate cu furnizorii, pentru ca legea cu transparenta decizionala permite acest lucru, iar dumneavoastra nu mai aveti de platit decat cheltuielile pe cote parti indivize daca spre exemplu folositi mai mult interfonul, sau alte astfel de lucruri. Ceea ce se întâmplă nu e ok, iar administratorii gândesc că dacă aveți firmă trebuie să le suportați toate cheltuielile. Ori schimbarea țevilor la subsolul unui bloc se împart automat pe cote părți indivize și trebuiau repartizate tuturor locatarilor din blocul respectiv, nu automat dumneavoastra. Cereti acte, devize, expertiza tehnica si contabila.
Multa bafta.
Totusi, din punct de vedere al calculului matematic, suma de 10.000 lei corespunde sau nu cotei perti care va revine din proprietatea comuna? Cat la suta detineti din imobil?
Conventia incheiata de dvs. cu privire la plata utilitatilor nu afecteaza plata lucrarilor de reparatii. Problema dvs. este daca vi s-a calculat corect, pe cota-parte, suma de plata pentru reparatia tevilor. Ori asta este extrem de usor de verificat, nu numai de catre instanta dar si de catre dvs. Concentrati-va doar pe acest subiect.
Cota indiviza
mihaialbert
Am un spatiu comercial la parterul unui bloc. Cei din asociatia de propietari m-au trecut la intretinere cu jumatate din salariul femeii de servici( desi ... (vezi toată discuția)