avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara

Buna ziua,

Firma la care lucrez a acceptat sa suporte costurile pentru un curs de calificare profesionala ( ACCA) . Pentru acest curs am comandat online carti din Anglia . Comanda a fost facuta pe numele meu si platita cu cardul firmei ( suma apare pe extrasul de cont al firmei ). Am primit factura pentru carti , tot pe numele meu .

Pot sa inregistrez aceasta factura in contabilitatea firmei ca si cheltuieli cu pregatirea profesionala sau le consider nedeductibile ?
Factura din Anglia este fara TVA dar se precizeaza ca poate fii supusa taxarii inverse in Romania . Inregistrez taxare inversa pentru aceasta factura si o declar in 390 ?

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 13:44, 20 Aprilie 2012
Se pot inregistra numai facturi emise pe numele firmei. In cazul dvs. este clar ca este o cheltuiala nedeductibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare factura din februarie denisa2011 denisa2011 Buna ziua, in luna aprilie mi-a sosit din Danemark o factura din feb 2013; cum ma sfatuiti sa fac? O introduc in luna martie 2013 si fac rectificativa la ... (vezi toată discuția)
Tva-achizitii intracomunitare de servicii diky diky 1. Cativa salariati dintr-o firma din Romania inregistrata in scopuri de TVA participa la o conferinta in UE, platind o taxa. Care este locul prestarii ... (vezi toată discuția)
D394 urgent!! modimpex modimpex Buna ziua! Am o intrebare: in d394 se trec numai achizitiile de plante tehnice cu taxare inversa, pentru ca eu am declarat din neatentie achizitie de ... (vezi toată discuția)