avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara

Buna ziua,

Firma la care lucrez a acceptat sa suporte costurile pentru un curs de calificare profesionala ( ACCA) . Pentru acest curs am comandat online carti din Anglia . Comanda a fost facuta pe numele meu si platita cu cardul firmei ( suma apare pe extrasul de cont al firmei ). Am primit factura pentru carti , tot pe numele meu .

Pot sa inregistrez aceasta factura in contabilitatea firmei ca si cheltuieli cu pregatirea profesionala sau le consider nedeductibile ?
Factura din Anglia este fara TVA dar se precizeaza ca poate fii supusa taxarii inverse in Romania . Inregistrez taxare inversa pentru aceasta factura si o declar in 390 ?

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 13:44, 20 Aprilie 2012
Se pot inregistra numai facturi emise pe numele firmei. In cazul dvs. este clar ca este o cheltuiala nedeductibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva-achizitii intracomunitare de servicii diky diky 1. Cativa salariati dintr-o firma din Romania inregistrata in scopuri de TVA participa la o conferinta in UE, platind o taxa. Care este locul prestarii ... (vezi toată discuția)
D394 urgent!! modimpex modimpex Buna ziua! Am o intrebare: in d394 se trec numai achizitiile de plante tehnice cu taxare inversa, pentru ca eu am declarat din neatentie achizitie de ... (vezi toată discuția)
Pot sa deduc cheltuiala cu mba? codrutabodea codrutabodea Buna ziua. Am o firma de consultanta pentru afaceri si mangement nou infiintata si as dori sa inregistrez pe firma cheltuiala efectuata cu un MBA in Anglia, ... (vezi toată discuția)