avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se restituie CASS-ul retinut de la pensionari?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se restituie CASS-ul retinut de la pensionari?

Va rog sa ma scoateti din ceata! Daca o lege (ordin,ordonanta) este declarata neconstitutionala, atunci nu inseamna ca este neconstitutionala din momentul aparitiei legii? (ordonantei,ordinului..) Sa fiu mai clara! Se dau inapoi sumele retinute neconstitutional,sau nu? Am depus cererea pentru restituirea sumei de 651 lei, retinut din 01.01.2011-30.04.2012. Am dreptul la acesti bani,sau nu?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:53, 20 Aprilie 2012
CCR nu a declarat ca prevederea de a contribui cu 5,5% este neconstitutionala. Dar a stabilit ca aceasta trebuie retinuta doar din sumele ce depasesc 740 lei ca pensie.
Acum ca aceasta prevedere a CCR se aplica de la 1 ianuarie 2011 sau de luna urmatoare, depinde de ce parte ne situam. Cei care dau banii, casa de pensii si ministerul muncii sustin ca vor aplica prevederea CCR-ului de acum incolo. Pensionarii sustin ca trebuie aplicata din 01.01.2011 si vor banii retinuti pe perioada din urma.
Ca sa raspund la intrebarea dv din final, eu cred ca banii vor fi dati inapoi pensionarilor pentru perioada din urma.
Pentru aceasta sunt cateva cai:
- procese in instanta, asa cum s-a inceput deja
- manifestatii in strada pentru a obliga guvernul sa dea dispozitie
- manifestatii in strada pentru schimbarea mai rapida a puterii
- asteptarea pana la schimbarea prin vot, la termen a puterii si punerea in plata de catre noua putere.
Asa ca nu disperati, avem multe variante. Avem liber la toate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Categoria de asigurat pensionar cu pensie mai mare de 740 lei vasile12 vasile12 A aparut cu data de 01.01.2011 in SIUI categoria de asigurat PENSIONAR CU PENSIE MAI MARE DE 74O LEI. Ce explicatii sunt pentru aceasta categorie (vezi toată discuția)
Retinerea cass din intreaga pensie a fost declarata neconstitutionala N.BELLU N.BELLU Am inteles ca exista hotarari ale CURTII CONSTITUTIONALE de aplicare a impozitarii cu 5,5% doar pt. valoarea pensiei care depaseste 740 lei. Pt. ca fiecare ... (vezi toată discuția)
Retinerea cass din intreaga pensie a fost declarata neconstitutionala CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Buna seara... De ceva timp, in orasul in care locuiesc, tot mai multi pensionari depun la Casa de Pensii cereri de restituire a CAS-ului aferent sumei de 740 ... (vezi toată discuția)