Va rog sa ma scoateti din ceata! Daca o lege (ordin,ordonanta) este declarata neconstitutionala, atunci nu inseamna ca este neconstitutionala din momentul aparitiei legii? (ordonantei,ordinului..) Sa fiu mai clara! Se dau inapoi sumele retinute neconstitutional,sau nu? Am depus cererea pentru restituirea sumei de 651 lei, retinut din 01.01.2011-30.04.2012. Am dreptul la acesti bani,sau nu?
CCR nu a declarat ca prevederea de a contribui cu 5,5% este neconstitutionala. Dar a stabilit ca aceasta trebuie retinuta doar din sumele ce depasesc 740 lei ca pensie.
Acum ca aceasta prevedere a CCR se aplica de la 1 ianuarie 2011 sau de luna urmatoare, depinde de ce parte ne situam. Cei care dau banii, casa de pensii si ministerul muncii sustin ca vor aplica prevederea CCR-ului de acum incolo. Pensionarii sustin ca trebuie aplicata din 01.01.2011 si vor banii retinuti pe perioada din urma.
Ca sa raspund la intrebarea dv din final, eu cred ca banii vor fi dati inapoi pensionarilor pentru perioada din urma.
Pentru aceasta sunt cateva cai:
- procese in instanta, asa cum s-a inceput deja
- manifestatii in strada pentru a obliga guvernul sa dea dispozitie
- manifestatii in strada pentru schimbarea mai rapida a puterii
- asteptarea pana la schimbarea prin vot, la termen a puterii si punerea in plata de catre noua putere.
Asa ca nu disperati, avem multe variante. Avem liber la toate!