avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice ofertã inacceptabilã pe motiv cã nu am declaraþia ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

ofertã inacceptabilã pe motiv cã nu am declaraþia privind subcontractanþii

Bună ziua! Tocmai mi-a fost declarată inacceptabilă oferta pe motiv că nu am depus Formularul privind subcontractanţii iar în situaţia în care nu era cazul trebuia să consemnez în mod expres conform precizărilor din fişa de date a achiziţiei.

Menţionez că nu am avut subcontractanţi iar pe SEAP, la detaliu despre licitatia respectivă, la capitolul privind Capacitatea tehnică şi/sau profeională era scris doar "Informatii privind subcontractantii (daca e cazul). Singura scăpare este în Fişa de date a achiziţiei, pe coloana cu Informaţii şi / sau niveluri minime necesare pentru evaluarea respectării cerinţelor menţionate este scris "Informatii privind subcontractantii (daca e cazul) iar pe coloana referitoare la modalitatea de îndeplinire scrie "în situaţia în care nu este cazul, respectiv ofertantul nu va subcontracta o parte din lucrare, acest lucru se va consemna" în nici un caz expres cum zic ei.
Intenţionăm să formulăm contestaţie, însă am dori să aflăm dacă s-a mai întâlnit cineva cu o aşa situaţie şi dacă a câştigat la CNSC.
Cel mai recent răspuns: Katri , utilizator 14:49, 23 Aprilie 2012
In situatia in care la deschiderea plicului continand documentele de calificare, comisia de licitatie nu a gasit formularul privind subcontractantii, cu consemnarea acestui aspect in procesul verbal de licitatie, probabil au cautat o declaratie pe proprie raspundere ca nu veti subcontracta lucrarea - pe care nu au gasit-o.
Oricum, potrivit OG 34/2006, comisia putea sa va acorde un termen scurt pentru a depune ori Formularul in sine - cu specificatia "nu am subcontractanti", ori declaratia pe proprie raspundere ca nu veti subcontracta lucrarea.
De altfel, potrivit art.201 alin.1 din OG34/2006 "1) Pe parcursul aplicarii procedurii de atribuire, autoritatea contractanta are dreptul de a solicita clarificari si, dupa caz, completari ale documentelor prezentate de ofertanti/candidati pentru demonstrarea indeplinirii cerintelor stabilite prin criteriile de calificare si selectie sau pentru demonstrarea conformitatii ofertei cu cerintele solicitate", comisia putea inlauntrul termenului de 72 de ore sa va solicite completarea documentatiei, in situatia in care ati fost in regula cu celelalte documente.
Mulţumesc pentru răspuns! Ceea ce nu înţeleg este faptul cum poţi consemna în procesul verbal de licitaţie lipsa unui document atâta timp cât nu-l soliciţi. Există vreo prevedere legală care să prevadă obligativitatea depunerii unei declaraţii pe propria răspundere că nu voi subcontracta lucrarea, chiar şi în cazul în care acest lucru nu îmi este solicitat? Cât despre celelalte documente toate au fost ok.
Raspunsul este chiar in problema postata de dumneavoastra, citez: "la capitolul privind Capacitatea tehnică şi/sau profeională era scris doar "Informatii privind subcontractantii (daca e cazul)", avand in vedere faptul ca practica ne invata sa citim si printre randuri, dumneavoastra aveati obligatia sa instiintati autoritatea contractanta, ca nu este cazul sa depuneti formularul (respectiv nu aveti subcontractanti, si/sau nu intentionati sa subcontractati lucrarea).
Mulţumesc pentru informaţii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipseste un formular care e solicitat la sectiunea informatii suplimentare carmen_jeu carmen_jeu Buna ziua! Doresc sa aflu parerea dvs cu privire la o situatie: Am completat toate formularele solicitate prin fisa de date si le-am indosariat in documente de ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.11,alineatul(4) din hg 834/2009 irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Cum se procedeaza in situatia cand un ofertant prezinta la deschiderea ofertelor toate documetele solicitate pentru calificare iar altul vine cu declaratia pe ... (vezi toată discuția)
Modificare cerinte de calificare? iulaina iulaina Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Intentionam sa participam la o licitaie de servicii cu termenul de depunere pe 07.11.2011. Pe ... (vezi toată discuția)