avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... constatare amiabila accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

constatare amiabila accident

Buna ziua, vreau sa va supun atentiei urmatoarea speta:
Am avut un accident rutier fara victime in urma caruia cu celalalt conducator auto stabilind ca eu sunt de vina pentru accident am hotarat sa incheim un constat amiabil a doua zi, ceea ce am si facut. Dupa aceasta cand am mutat masina de la locul accidentului am constat ca daramasem un stalpisor ce delimiteaza carosabilul de trotuar, stalp ce se afla sub masina si nu a fost observat de nimeni dintre noi nici chiar de echipajul de politie rutiera ce a fost la fata locului si ne-a recomandat acelasi lucru din moment cce sunt doar pagube materiale.
Intrucat acesata provocase anumite avarii sub masina cand am fost sa deschid dosarul de dauna la asiguratorul meu CASCO acesta mi-a pus in vedere sa aduc un document de la politie din care sa reiasa cauzele si imprejurarile producerii accidentului. Le-am comunicat faptul ca a fost o intelegere amiabila si a fost incheiat constatul amiabil pe care l-am depus la dosar. Ei motiveaza faptul ca in accident a mai fost implicata o parte (propritarul stalpului - Primaria) si ca au nevoie de un document de la politie. Bun m-am prezentat la Politie cu "mea culpa" care imi spune ca din moment ce o operat constatul amiabil nu mai poate fi eliberat un document in acest sens. Casco sustine ca a fost implicata si a treia parte insa Legea 136/1995 pv asigurarile si reasigurarile in Romania si Ordinul CSA nr 21/2008 (art. 8 si 13 parca ?) vorbesc despre un accident in care sunt implicate doar doua vehicule (nu parti, trei sau mai multe parti) si au rezultat doar pagube materiale (adica pagubele masinilor si stalpul care nu este vehicul si intradevar reprezinta a treia parte in accident dar care nu este vehicul ci reprezinta doar o paguba materiala). Asa sunt plimbat de 3 luni de zile. I-am amenintat cu instanta dar ei o tin pe a lor. Precizez ca masina e in leasing are asig full casco si pe ei ii doare de stalp in loc sa le pese de bunul asigurat de ei adica masina

Alte discuții în legătură

Rca DAN921125 DAN921125 Ex: masina cu RCA, loveste o masina fara RCA si masina cu RCA este de vina. Cum se rezolva problema si cine repara masinile? Ce pateste cel cu masina fara RCA? ... (vezi toată discuția)
Accident diana_76 diana_76 am avut un accident, fara victime, si terbuie sa mergem la asiguratorul RCA pentru o intelegere amiabila. Nu ma consider vinovata, intrucat conducatorul ... (vezi toată discuția)
Generali sa mi-a respins 2 dosare casco. accidentul a implicat ... crisro crisro Generali SA mi-a respins 2 dosare CASCO. Accidentul a implicat 2 masini, pagube minore. Masina mea are avarii pe stanga si pe dreapta. Respectiva parte dreapta ... (vezi toată discuția)