avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord

Buna ziua

Tatal meu este pensionar. La calcularea pensiei sale nu s-a tinut cont de faptul ca el a lucrat in acord la o firma. Are acte doveditoare ca a lucrat acolo. Anul trecut s-a stabililit :
INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE
In numele legii
D E C I D E:
Admite recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In interpretarea dispozitiilor art. 2 lit. e), art. 78 si art. 164 alin. (1) si (2) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si ale art. 1 si 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 4/2005 privind recalcularea pensiilor din sistemul public, provenite din fostul sistem al asigurarilor sociale de stat, stabileste ca:
Formele de retribuire obtinute in acord global, prevazute de art. 12 alin. 1 lit. a) din Legea retribuirii dupa cantitatea si calitatea muncii nr. 57/1974, vor fi luate in considerare la stabilirea si recalcularea pensiilor din sistemul public, daca au fost incluse in salariul brut si, pentru acestea, s-a platit contributia de asigurari sociale la sistemul public de pensii.

Asadar, cum poate sa-si ceara acest drept, de recalculare a pensiei?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:05, 21 Aprilie 2012
O discutie pe aceeasi tema:

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare acord global la pensie Dragoi Alexandru Dragoi Alexandru Buna ziua,am ieșit la pensie in 2010,mai pot recupera din urma din sept 2010 pana in sept 2018 .Daca da ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Soțul meu a lucrat in 1989 până în 2013 la o societate unde ... DORCAR DORCAR Soțul meu a lucrat in 1989 până în 2013 la o societate unde a fost plătit in acord individual având un salar dublu față de cel de încadrare,de care nu ... (vezi toată discuția)