avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi tata biologic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi tata biologic

Buna seara am si eu o problema.Am un baietel in varsta de doi anisori care tatal sau nu la recunoscut din motive ca nu el ar fii tatal.Acum insa ar vrea sa-l recunoasca vazand ca ,copilul seamana si cu el dar sincer eu nu sunt de acord si vreau stiu ce drepturi are el asupra copilului si daca-l poate recunoaste fara acordul meu.Vreau sa mai stiu daca pot parasi tara in care ma aflu fara acordul tatalui ,ma aflu in franta tot aici am nascut iar tatal sau tot aici se afla .Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:06, 16 Septembrie 2012
va multumesc din suflet
alinabr81 a scris:

tatal este cetatean roman
dar mentionez ca el ma amenintat cum ca daca plec cu copilu ma va da in urmarire cu interpolu pentru ca el sa interesat si nu pot pleca asa mi-a spus el si de aceea nu stiu ce sa fac.

Nu are nicio sansa cu Interpolul deoarece el nu are niciun drept.
Puteti pleca fara probleme oriunde.

Nu poate recunoaste copilul dupa cum vrea el.
Trebuie sa deschida proces.
Va veti judeca in Romania si nu in Franta.
Inteleg ca minorul are doar cetatenie romana.
1.pana la urma poate recunoaste tatal copilul fara acordul mamei la notariat si gata e tatic??
2.si daca vine si un al doilea tata la notariat si recunoasate si el copilul devin 2 tatici?
cum se recunoaste un copil pana la urma cu actiune impotriva cui?
1.da
2. ca la orice rand, primul are prioritate:D

Daca exista deja unul inscris in certificatul de nastere, nu mai poate veni altul sa recunoasca copilul.
Daca esti sigura ca cel care s-a declarat tata nu este , poti sa te opui prin instanta. Dar daca este si te opui, testul ADN te va da de gol si esti buna de plata si el tot inscris va ramane, cu urmarile aferente.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
Martonze, utilizator
sbdcl a scris:

1.pana la urma poate recunoaste tatal copilul fara acordul mamei la notariat si gata e tatic??
2.si daca vine si un al doilea tata la notariat si recunoasate si el copilul devin 2 tatici?
cum se recunoaste un copil pana la urma cu actiune impotriva cui?

Daca ar fi asa mama poate gasi un tata care sa vina primul...
In rest...puteti aprecia singur...

Este necesar si acordul mamei daca nu sunt casatoriti.
Daca sunt casatoriti se trece sotul din oficiu...chiar daca nu el este tatal...( in Romania)

Alte discuții în legătură

Nu imi da dreptul sa imi recunosc coilul mama mia mama mia nu am nici un act cu persoana cu care am copilul#-o ,ea a nascut pe 4 -01-2011 , nu ma lasa sa imi recunosc copilul si sa-l pot vedea .Problema este ca nici ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 ... RoxS87 RoxS87 Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 zile insinte de finalizarea divorțului, deci fostul soț nu este tatăl, am făcut tăgada ... (vezi toată discuția)
Model contestare recunoastere sergiunic sergiunic Minor nascut in strainatate [din flori] recunoscut la nastere de tatal biologic apoi parasit si ramas cu mama care nu poate sa vina cu el in tara dorim un ... (vezi toată discuția)