avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi tata biologic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi tata biologic

Buna seara am si eu o problema.Am un baietel in varsta de doi anisori care tatal sau nu la recunoscut din motive ca nu el ar fii tatal.Acum insa ar vrea sa-l recunoasca vazand ca ,copilul seamana si cu el dar sincer eu nu sunt de acord si vreau stiu ce drepturi are el asupra copilului si daca-l poate recunoaste fara acordul meu.Vreau sa mai stiu daca pot parasi tara in care ma aflu fara acordul tatalui ,ma aflu in franta tot aici am nascut iar tatal sau tot aici se afla .Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:06, 16 Septembrie 2012
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Mai am o nelamurire. El se poate duce sa recunoasca copilul fara certificatul de nastere al copilului, sau o copie a acestuia? Fara ca macar sa stie care este numele copilului? Bine, numele il poate afla din spital. Adica poate aparea un oare care care sustine ca un anume copil este al lui si i se acorda dreptul la recunoastere? La starea civila nu trebuie sa ma prezint cu certificatul copilului pentru a fi schimbat si sa se treaca numele tatalui in loc de linie?
Si pe urma el mi-a spus ca sa ma astept la citatie, ca el vrea sa ma dea in judecata pt a obtine un test de paternitate. Ca de fapt pe el asta l-ar interesa si nu recunoasterea copilului. Ca el e convins ca nu e al lui. Poate face asta chiar daca nu a recunoscut copilul? Am inteles ca nu ar intruni calitatea de parte activa in proces, deoarece nu a recunoscut copilul.
Sincer, daca eu nu-l deranjez cu nimic, nu stiu de ce se streseaza el? Dar asta e alta problema.
Va intreb pt ca el nu a mai vazut copilul de cand s-a nascut, nu a participat cu nimic la cresterea lui, nu are nici un document, nimic. E ca si cand ar fi un oarecare.

Sa nu intelegeti ca pun aceste intrebari din inversunare, ci pur si simplu vreau sa stiu la ce sa ma astept. Am intrebat mai multi avocati si parerile sunt impartite.

Si va mai rog din suflet sa-mi dati si articolele din lege in baza careia el poata sa faca asta, daca sunt altele decat 424-428 sau cele mentionate mai sus caci pe acelea le-am citit. Sau daca e unul dintre alea mai mentionati inca odata numerele ca le mai citesc odata.

Va multumesc inca odata si sper sa nu va stresez prea mult
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2012
Cristina1234, utilizator
Puteti citi de la 415-428
Daca l-ar recunoaste ( el sau un alt tatic) si apoi ar contesta, va puteti vedea in instanta pt un test sau pt schimbarea numelui.. ca se poate sa aiba si pretentia asta.
Cititi si din link, va puteti lamuri anumite aspecte.
[ link extern ]

Nu stiu cum se intampla tehnic la starea civila, ar trebui ca tatal sa cunoasca datele copilului, CNP-ul. Am gasit pe un site ca declaratia de ia in prezenta ambilor parinti.. nu prea vad de ce, ne mai interesam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu imi da dreptul sa imi recunosc coilul mama mia mama mia nu am nici un act cu persoana cu care am copilul#-o ,ea a nascut pe 4 -01-2011 , nu ma lasa sa imi recunosc copilul si sa-l pot vedea .Problema este ca nici ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 ... RoxS87 RoxS87 Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 zile insinte de finalizarea divorțului, deci fostul soț nu este tatăl, am făcut tăgada ... (vezi toată discuția)
Model contestare recunoastere sergiunic sergiunic Minor nascut in strainatate [din flori] recunoscut la nastere de tatal biologic apoi parasit si ramas cu mama care nu poate sa vina cu el in tara dorim un ... (vezi toată discuția)