avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea unei gravide cu contract pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea unei gravide cu contract pe perioada determinata

Buna ziua.Ma numesc Anca si am si eu niste nelamuriri.Sunt insarcinata.Lucrez intr-o companie multinationala si sunt angajata cu contract p perioadata determinata.Prima data cand m-am angajat in companie a fost anul trecut in august pe o perioada de 3 luni de proba(asa mi s-a spus).Dupa terminarea celor 3 luni mi s-a prlungit contractul pe inca 6 luni , contract care imi va expira in data de 15 mai 2012.Intre timp eu am ramas insarcinata si stau in concedii medicale din luna ianuarie pentru ca am o sarcina cu probleme si nu am mai putut merge la munca.Ar trebui sa nasc in luna august 2012 dar nelamurirea mea este aceea ca nu stiu daca au voie sau nu sa imi incheie contractul de munca in aceste conditii sau daca pot sta in concedii medicale pana la nasterea copilului fara sa imi afecteze concediu de crestere al copulului.Si as mai vrea sa mai stiu va rog daca ei imi pot incheia contractul de munca ce sa fac pentru a nu pierde concediul de crestere al copilului.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 15:40, 22 Aprilie 2012
Daca nu se va decide prelungirea duratei c.i.m., acesta va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat indiferent daca sunteti sau nu in concediu medical.

Din Codul Muncii :
Art. 56 (1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
.....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
....

Art.49 (5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

Daca indepliniti conditiile pentru acordarea somajului atunci veti putea intra in somaj la data incetarii c.i.m. , urmand ca din somaj sa intrati in concediu de maternitate si apoi in CCC.
Daca angajatorul nu doreste prelungirea, contractul de munca va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat chiar daca sunteti in concediu medical.
Daca indepliniti conditiile de a beneficia de somaj atunci va inscrieti la somaj.
Faceti un calcul si poate puteti intra, pana cand contractul expira, in concediu de maternitate (84 de zile calendaristice deoarece 42 de zile (lehuzia) trebuiesc efectuate dupa nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal - contract de munca pe perioada determinata adela_trandafir adela_trandafir Buna ziua, sunt insarcinata in 30 de saptamani si voi naste la sfarsitul lunii iulie 2012. La actualul angajator am CIM incheiat pe perioada detrminata de 6 ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare contract munca yuby yuby Buna ziua , V arog frumos un raspuns la acesta problema a mea. In decembrie 2011 m-am intors la serviciu din concediu de maternitate insa postul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si indemnizatie crestere copil Angheloiu Cristina Angheloiu Cristina Buna ziua, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de 02.10.2012 si sunt insarcinata in 7 luni. Cel mai probabil voi naste in luna ... (vezi toată discuția)