avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal - contract de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal - contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua,

sunt insarcinata in 30 de saptamani si voi naste la sfarsitul lunii iulie 2012. La actualul angajator am CIM incheiat pe perioada detrminata de 6 luni incepand cu 15 iunie 2011, acesta fiind prelungit pe data de 15 dec 2011 tot pe perioada determinata pana la 15 iunie 2012. Incepand cu data de 22 mai 2012 intru in concediu prenatal. Tocmai am intrebat angajatorul daca este de acord sa-mi prelungeasca CIM si mi-a sugerat sa contactez un avocat. Ce am de facut pentru a putea beneficia de indemnizatie de crestere a copilului (optez pentru varianta de 2 ani) si pentru cea din concediu prenatal? Multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 17 Septembrie 2019
1. Un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat indiferent de starea dvs. la acea data.

2. In cazul in care nu va prelungeste CIM iar dvs. intrati in concediu de maternitate inainte de expirarea sa certificatele medicale vor fi depuse la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care le va plati.

3. - Dupa terminarea concediului de maternitate intrati in concediu crestere copil (CCC).
- In cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC, intra si perioadele in care ati fost in concedii medicale, inclusiv concediul de maternitate.
Va multumesc mult pentru raspunsul dvs.! Referitor la pct. 2, la ce Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate se vor depune certificatele medicale? Eu am adresa din buletin in jud. Ilfov, iar angajatorul are sediul in Bucuresti.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
adela_trandafir, utilizator
Buna ziua! Sunt angajata cu contract pe perioada determinata si acest contract expira pe 31 Octombrie, cand voi fi deja in prenatal. Angajatorul poate sa incheie contractul daca doreste, nu? Multumesc mult!
C.i.m. va inceta de drept la data de 31.10., chiar daca sunteti in concediu prenatal.

Codul Muncii:
Art. 49
....
(5) De fiecare dată când în timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauză de încetare de drept a contractului individual de muncă, cauza de încetare de drept prevalează.
.....

Art. 56
(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
...
(i) la data expirării termenului contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată;.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe durata determinata inceteaza daca sunt in prenatal? adeliana adeliana Buna ziua! O intrebare, pe 18 iulie 2014 o sa intru in prenatal, urmand sa nasc undeva pe la 15 august anul acesta. Lucrez cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)
Maternitate la contract pe perioada determinata Honey32 Honey32 Buna, Ce spune legea in cazul in care angajata are contract pe perioada determinata, iar contractul expira inainte ca aceasta sa nasca? Mai are drept la ... (vezi toată discuția)