avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suplimentul pentru alocatia copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suplimentul pentru alocatia copilului

buna ziua. as dori sa stiu daca este normal sa nu primesc supliment de alocatie pt cei doi copii pe care ii am, minori, venitul pe membru de familie fiind 200 lei.de la primarie mi-au spus ca nu pot beneficia deoarece avem 3 ha de pamant si locuinta pe numele nostru.
va rog sa imi raspundeti .
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:08, 24 Aprilie 2012
1. La ce supliment de alocatie pentru copii va referiti?

2. Alocatia pentru copii se primeste pentru amandoi copiii indiferent de veniturile si averea pe care o aveti.
Cred ca se refera la prevederile Legeii privind alocatia pentru sustinerea familiei , Legea nr.277/2010.
Art. 1
(1) Prin prezenta lege se instituie alocatia pentru sustinerea familiei ca forma de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au in crestere si ingrijire copii in varsta de pana la 18 ani, denumita in continuare alocatie.
(2) Acordarea alocatiei prevazute la alin. (1) are drept scop completarea veniturilor familiilor in vederea asigurarii unor conditii mai bune pentru cresterea, ingrijirea si educarea copiilor, precum si stimularea frecventarii de catre copiii de varsta scolara, aflati in ingrijirea familiilor cu venituri reduse, a cursurilor unei forme de invatamant, organizate potrivit legii.

da, la acest supliment ma refer. deci nu are legatura cu averea ?
pot cere acest supliment de care nu am beneficiat pana acum desi copilul cel mic are deja 5 ani?
Alocaţia pentru susţinerea familiei se acordă în funcţie de venituri şi de numărul copiilor din familie. Limita maximă de venituri până la care se acordă alocaţia pentru susţinerea familiei este 370 lei/persoană

Mai multe detalii gasiti aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie suplimentara gicuta68 gicuta68 Am 2 copii si traiesc in concubinaj cu o persoana.Eu am dreptul la alocatie suplimentara daca inafara de salariu meu nu am alt venit? Mentionez k nu primesc ... (vezi toată discuția)
Drepturi alocatie sprijin familie monoparentala ContSters88583 ContSters88583 Buna ziua. Am un baietel de 1 an si 10 luni si unul de 4 luni. La primul copil nu am beneficiat de CIC pentru ca nu indeplineam criteriile de acordare. Apoi ... (vezi toată discuția)
Alocatie complementara stefanbb stefanbb buna ziua pot sa primesc alocatie complementara daca avem subventia pe suprafata pe un hectar si 22 arii?acum sunt in concediu post natal inainte eram ... (vezi toată discuția)