avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale srl doi asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

srl doi asociati

buna ziua, sant asociat la o firma srl, avem trei magazine de vanzare mobila , si pana acuma de curand treaba mergea binisor. de la un timp insa datorita vanzarilor slabe trebuie sa ne restrangem activitatea sa inchidem doua puncte de lucru. avem credite ,leasing masina ,iar filele cec ne ingroapa
intrebare : in cazul in care nu mai reusim sa platim banci, file etc ce se intampla fiind srl ? raspundem si noi cei doi asociati cu bunurile noastre proprii pentru acoperirea creditelor?
specific ca nu sant eu administratorul firmei si nici unul dintre noi nu am depus garantii imobiliare la banca
Cel mai recent răspuns: radin , utilizator 13:58, 5 Decembrie 2008
Raspunderea este a administratorului societatii. Asociatii raspund in limita capitalului social. In situatia in care ati emis file de CEC - care vor fi refuzate la plata din lipsa disponibil, persoana care a semnat aceste file de CEC- poate avea probleme penalae, fiind considerata o infractiune.
multumesc pentru raspuns. mai am o intrebare daca administratorul nu are avere personala iar datoriile chiar nu pot fi platite se ajunge la caz penal inchisoare?
se poate ajunge la inchisoare doar daca se constata ca a savarsit o infractiune (ori in legatura cu filele cec ori o fapta penala care a dus la falimentul societatii) si bineinteles daca este gasit vinovat si condamnat. inchisoarea datornicilor insa nu mai exista daca la asta va referiti.
multumesc mult pentru raspunsuri. noi avem un credit mare de 50000 la banca iar eu ca asociat sant garant fidejusor iar firma neputand plati datoriile... sincer mi-e teama imi pierd casa si tot ce am din cauza asta?
In raporturile comerciale, prezumtia de solidaritate există şi contra fidejusorului, chiar necomerciant, care garantează o obligatie comercială (art.42 alin.2 C.com). Datorita prezumtiei de solidaritate, fidejusorul devine un obligat principal.

Alte discuții în legătură

Fidejusor bancar radin radin buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)
Executare silita acirolf acirolf Am detinut calitatea de asociat si administrator impreuna cu alte 4 persoane intr-o firma care a intrat in insolventa si ulterior in faliment(2010).Firma a ... (vezi toată discuția)
Cec fara acoperire alinaa2012 alinaa2012 Am lasat o fila CEC unei societati comerciale,necompletata,doar cu semnatura ,iar societatea respectiva,dupa o anumita perioada ,a luat fila,a bagat-o in ... (vezi toată discuția)