avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am detinut calitatea de asociat si administrator impreuna cu alte 4 persoane intr-o firma care a intrat in insolventa si ulterior in faliment(2010).Firma a avut contractat un credit garantat in felul urmator:
-garantie reala mobiliara fara deposedare asupra soldului creditor al conturilor firmei
-ipoteca de rang 1 asupra unui teren detinut de unul din asociati
-contracte de fidejusiune acordata de noi ,asociatii impreuna cu sotii/sotiile noastre
Banca a vandut creanta unei firme de recuperari creante, iar aceasta ne-a trimis somatie de plata la 2 dintre noi(pana acum) pe toata suma din contract desi a existat un singur credit.Adica ,in situatia in care s-ar plati de fiecare din noi, si-ar recupera suma de 2 ori.
Precizez ca banca este inscrisa la masa credala iar procesul privind falimentul firmei inca nu s-a inchis.
Terenul pus in garantie nu s-a executat .
Eu personal doresc sa depun contestatie la executare.
Va rog respectuos sa-mi indicati motivele unei contestatii la executare in situatia pe care v-am prezentat-o.
Precizez ca sant dispusa sa achit partea mea,dar cum se poate evalua aceasta parte avand in vedere ca terenul inca nu s-a executat , iar in contractul de credit santem 9 fidejusori, iar falimentul nu- s-a inchis.
Somatia de plata am primit-o de o zi , si se indica sa platesc toata suma a doua zi.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 11:10, 23 Iulie 2012
Daca nu s-a solutionat dosarul de insolventa desfaceti sampania :)
Art. 36. din L85/2006 privind procedura insolventei - De la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acțiunile judiciare, extrajudiciare sau
măsurile de executare silită pentru realizarea creanțelor asupra debitorului sau bunurilor sale.
Va rog respectuos sa-mi indicati ce motive trebuie sa invoc in cazul contestatie de executare , dar dupa ce procedura se incheie,iar conditiile sant aceleasi pe care vi le-am prezentat.Multumesc
Domnule, raspundeti in solidar cu debitorul principal si cu ceilalti garanti personali, pentru intreaga creanta, deoarece ati garantat o obligatie comerciala.
Domnul avocat de mai sus, v-a spus o prostie. Suspendarea se aplica doar pentru bunurile debitoarei aflate in insolventa , nu si pentru tertii garanti. Legea este f clara. Jurisprudenta este cvasiunanima in aceasta privinta.

Lasati deoparte sampania si nu va culcati pe-o ureche nici daca o aveti bleaga ( urechea). Pe motivele expuse de dvs. nu aveti nicio sansa intr-o eventuala contestatie la executare.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
ContSters214341, utilizator
Va multumesc pentru raspuns.Poate nu am fost eu prea clara, stiu ca raspund, dar ma intereseaza in ce masura se imparte aceasta raspundere avand in vedere ca santem mai multi fidejusori, exista un singur contract de credit , si exista si o ipoteca de grad 1 in contractul de credit, si nu am renuntat la beneficiul de diviziune si discutiune prin contractul de credit.
Aceasta raspundere nu se imparte, asta inseamna ca e solidara si indivizibila. Doar daca platiti, sau vi se executa silit bunurile dvs va intoarce impotriva celorlalti pentru partea lor.
Cat despre beneficiul de diviziune si discutiune, codul comercial este f clar in a stipula ca nu aveti aceste beneficii, deoarece garantati o ogligatie comerciala.
Poate aveti sansa ca cei ce reprezinta banca sa nu stie asta. Sunt si acolo destui poeti.
Succes!
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)
Executare garantie garant ipotecar ContSters194995 ContSters194995 Am urmatoarea problema: am garantat cu un apartament pentru cineva. Acel cineva nu mai plateste ratele, de fapt are de gand sa nu mai plateasca peste cateva ... (vezi toată discuția)