avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La ce articol se incadreaza nerespectarea unei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La ce articol se incadreaza nerespectarea unei hotarari jud. definitive,respectiv reancadrarea in munca cf. atributiilor din fisa postului?

Am si PV de la executor prin care se confirma ca "obligatia de a face" nu a fost demonstrata,adica cei de la firma nu au trimis actele doveditoare in termenul legal de 10 zile si acum vreau sa fac plangere penala si nu stiu articolul.Pe scurt,m-au dat afara,i-am dat in judecata si am castigat procesul civil.
Multumesc anticipat pt. opinii....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 24 Aprilie 2012
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă. , potrivit art.262 C.mun.

Existenta infractiunii incriminate de art. 262 din Codul muncii este conditionata de refuzul angajatorului de a executa hotararea judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare in munca iuly_cop69 iuly_cop69 exista infractiunea de refuzul reincadrarii dupa ce persoana a fost reincadrata in munca, pe baza unei hotarari judecatoresti si in ziua urmatoare i s-a ... (vezi toată discuția)
Hotarare reintegrare pe post in urma desfacerii contractului de munca atenahex atenahex Buna seara. In ianuarie am actionat in instanta institutia la care eram angajata motivul fiind desfacerea abuziva a contractului de munca. In sedinta publica ... (vezi toată discuția)
Proces valentinatudorascu valentinatudorascu sunt in litigiu cu c.f.r.s.a.,am castigat si s-a dat hotarare definitiva si irevocabila pt castigarea tuturor drepturilor banesti,care este urmatorul pas pe ... (vezi toată discuția)