avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotarare reintegrare pe post in urma desfacerii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotarare reintegrare pe post in urma desfacerii contractului de munca

Buna seara. In ianuarie am actionat in instanta institutia la care eram angajata motivul fiind desfacerea abuziva a contractului de munca. In sedinta publica din 1utia 3.04.2012 instanta admite contestatia formulata, obligand instititutia sa ma reintegreze pe postul ocupat si sa-mi plateasca drepturie salariale. Comunicarea hotararii am primit-o doar astazi. Care este termenul legal in care trebuie sa ma prezint la serviciu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 30 Mai 2012
Aveti doua posibilitati:
- fie puneti in executare hotararea respectiva , sub riscul intoarcerii executarii silite in cazul in care angajatorul va castiga in recurs

- fie asteptati judecarea recursului , daca partea adversa formuleaza o astfel de cerere.

Daca decideti sa puneti in executare silita hotararea respectiva, atunci va pot spune ca legislatia muncii nu prevede niciun termen in care se poate face reintegrarea dvs ..
Art.262 C.mun. prevede ca, nunei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă.
Existenta infractiunii incriminate de art. 262 C. muncii este conditionata de refuzul angajatorului de a executa hotararea judecatoreasca intr-un termen rezonabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce articol se incadreaza nerespectarea unei hotarari jud. definitive,respectiv reancadrarea in munca cf. atributiilor din fisa postului? Ednis Ednis Am si PV de la executor prin care se confirma ca \"obligatia de a face\" nu a fost demonstrata,adica cei de la firma nu au trimis actele doveditoare in ... (vezi toată discuția)
Proces valentinatudorascu valentinatudorascu sunt in litigiu cu c.f.r.s.a.,am castigat si s-a dat hotarare definitiva si irevocabila pt castigarea tuturor drepturilor banesti,care este urmatorul pas pe ... (vezi toată discuția)
Reincadrare in munca iuly_cop69 iuly_cop69 exista infractiunea de refuzul reincadrarii dupa ce persoana a fost reincadrata in munca, pe baza unei hotarari judecatoresti si in ziua urmatoare i s-a ... (vezi toată discuția)