avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Un somer poate beneficia de asistenta medicala?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Un somer poate beneficia de asistenta medicala?

Un somer poate beneficia de asistenta medicala de la stat sau trebuie sa mearga numai la privat contra cost??
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:50, 25 Aprilie 2012
In perioada cat este somer beneficiaza de asigurare de sanatate ceea ce ii da dreptul de a beneficia de asistenta medicala. Daca mergi la privat si acesta nu are contract cu Casa de sanatate va trebui sa platesti. Si in cazul in care are contract anumite servicii se platesc total sau partial. Si la sistemul de stat s-a introdus coplata lucru care va face pe multi nevoiasi (unii au sustinut sistemul zeci de ani cat erau salariati) sa moara cu zile desi nu este recomandat ca si o inmormantare costa cat o nunta modesta.
1. - O persoana care beneficiaza de indemnizatie de somaj este asigurata, prin efectul legii, la pensie si sanatate.
- Contributiile la pensie si sanatate sunt platite de Agentia de Somaj.

2. Asadar va beneficia de asistenta medicala ca orice asigurat.
@pneagu,

Sistemul coplatii nu s-a legiferat inca.Probabil va gandeati la faptul ca nu toate serviciile medicale sunt asigurate si ca pt. a beneficia de cele care nu fac parte din pachetele asigurate ,solicitantul trebuie sa plateasca.Dar,este diferit de coplata...
Din cate cunosc, Legea privind coplata, a fost publicata in Monitorul Oficial ... este vorba despre Legea nr. 220/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, prin care este introdusa coplata pentru unele servicii medicale, prin intermediul tichetului moderator pentru sanatate, a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 851 din 30 noiembrie 2011 ....
Dar,nu se poate aplica din lipsa de norme de aplicare.,deci este ca si cum nu ar exista din moment ce nu se aplica..Au fost mai multe proiecte dar au cazut....pt. ca nu s-a ajuns la un numitor comun in ceea ce priveste serviciile si sumele ce se vor plati.
Normele trebuiau sa iasa in februarie2012.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Sistemul de sanatate, coplata iustinian13 iustinian13 buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine cu acest sistem de coplata. - cand intra in vigoare - eu sunt insarcinata si voi naste in iunie 2012, la ... (vezi toată discuția)
Se plateste spitalizarea la accidente rutiere? unguru unguru buna ziua in data de 21.01.2013 am suferit un accident rutier ,nu a fost din vina mea eu sunt asigurat medical ,cei de la spital au venit cu un formular si am ... (vezi toată discuția)
Sistemul de coplata iustinian13 iustinian13 buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine cu acest sistem de coplata: a intrat in vigoare, eu sunt insarcinata si daca ma internez trebuie sa mai platesc ... (vezi toată discuția)