avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Din comisia de votare pot face parte rude de gr. I sau ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Din comisia de votare pot face parte rude de gr. I sau II cu candidatii de pe listele electorale?

Buna ziua,
Doresc sa ma imformez daca din comisia de votare pot face parte rude de gr.I-II cu candidatii de pe listele electorale(primari,consilieri locali,consilieri judeteni),fie din partea partidelor din care fac parte candidatii sau presedindii si loctiitorii comisiei.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:07, 29 Aprilie 2012
Articolul 38 din legea pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale
Nu pot fi membri ai birourilor electorale de circumscripţie sau ai birourilor electorale ale secţiilor de votare candidaţii în alegeri, soţii, rudele şi afinii acestora, până la gradul al doilea inclusiv, precum şi persoanele care nu au exerciţiul drepturilor electorale.
George,
Articolul respectiv are un alt continut ... :-/ ... reglementarea se regaseste acum in art.42 din Legea nr.67/2004 , si anume:
Art. 42 : Nu pot fi membri ai birourilor electorale de circumscriptie sau ai birourilor electorale ale sectiilor de votare candidatii in alegeri, sotii, rudele si afinii acestora pâna la gradul al doilea inclusiv, precum si persoanele care nu au exercitiul drepturilor electorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membrii in comisiile electorale la alegeri iancutuila iancutuila Va rog sa-mi spuneti daca sotia unui candidat la Consiliul local al unei comune are voie sa fie in comisia de la sectia de votare din acea comuna.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Alegeri 2012 - presedinte sectie de votare epopa70 epopa70 As dori sa stiu cum ma pot inscrie pe listele pentru presedinti de sectie votare? Unde se fac inscrierile si cine ma poate informa? (vezi toată discuția)
Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)