avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor în ceea ce priveºte dreptul la ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor în ceea ce priveºte dreptul la imagine

Buna ziua,
Am fost contactata de catre o agentie de casting pentru a participa la o sedinta foto pentru o agenda a unei companii renumite. Mi s-a promis o anumita suma de bani pe care trebuia s-o primesc la o saptamana dupa sedinta foto. Am participat la sedinta foto, fotograful nu a solicitat semnatura mea pe un model release, iau cu domnul de la agentie am comunicat doar la telefon, fara a semna un contract inainte de sedinta. A aparut agenda respectiva cu o poza din sedinta foto, iar dupa 5 luni de la acea sedinta nu am primit suma de bani si nici domnul de la agentie nu este de gasit. Ma poate indruma cineva in directia solutionarii acestei situatii?
Cel mai recent răspuns: georgiana_a , utilizator 08:48, 27 Aprilie 2012
Conform Codului Civil, Art. 73 vi s-a incalcat dreptul la propria imagine:

(1) Orice persoana are dreptul la propria imagine.

(2) In exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate sa interzica ori sa impiedice reproducerea, in orice mod, a infatisarii sale fizice ori a vocii sale sau, dupa caz, utilizarea unei asemenea reproduceri.

Parerea mea este sa contactati agentia de casting si sa le aduceti la cunostinta toate amanuntele mentionate de dvs. In acest sens trimiteti o sesizare, prin posta cu confirmare de primire. Mentionati in sesizarea respectiva ca: intrucat nu veti un contract semnat prin care acordati dreptul de a va fi folosita imaginea, va rezervati dreptul de a ii actiona in instanta pentru incalcarea art.73 din Codul Civil.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imaginea mea folosita Irina Havirneanu Irina Havirneanu Daca sunt un angajat sa zicem paznic, la un spital sau o institutie publica, am voie sa fiu filmata de catre o terta persoana, si sa fiu postata pe o retea de ... (vezi toată discuția)
Filmare/fotografiere fara acord in locuinta personala proastasatului proastasatului Sub pretextul ca face poze copilului, fostul sot filmeaza si fotografiaza la mine in casa, desi i-am cerut insistent sa se abtina. Acest lucru ma deranjeaza, ... (vezi toată discuția)
Reclama fără acord John2013 John2013 Buna ziua. Am avut o angajata (coafeza) la un salon da înfrumusețare. Si-a dat demisia si a deschis salon propriu. Pe contul de Facebook al salonului ei si-a ... (vezi toată discuția)