avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inundatie apartament bloc_judecatorie Ilfov
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inundatie apartament bloc_judecatorie Ilfov

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu recomandari pentru modalitatea de a incepe un proces in instanta in cazul avarierii apartamentului prin inundatii repetate de catre vecinul poprietar.
Am incercat sa remediem situatia pe cale amiabila, dar proprietarul nu doreste sa faca nicio lucrare in apartament pentru a remedia avaria la instalatiile sanitare.
Dorim sa deschidem un proces la judecatoria Ilfov pentru a solicita daune si a obliga proprietarul sa-si repare instalatiile.
Va rog raspuns cat mai urgent,
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
Ambelokipi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ambelokipi , utilizator 21:48, 25 Aprilie 2012
Pentru a putea sustine si probe in conditiile legii prejudiciile cauzate de inundate este necesar sa detineti expertiza tehnica care sa concluzioneze cauza si vinovatul
Pentru preintampinarea situatiilor neplacute,incheiati asigurarea facultativa a locuintei care sa prevada si aceasta situatie si in caz de repetare eveniment asiguratorul va despagubeste urmand a actiona vinovatul in instanta pentru recuperare prejudiciu
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Am luat in considerare si utilizarea asigurarii de locuinta care acopera si daunele provocate de inundatie, in schimb acest lucru implica costuri suplimentare si din partea asiguratului la urmatoarea asigurare.
Mai am o intrebare: din punct de vedere legal cel care provoaca daunele poate fi obligat sa repare instalatia sanitara? intreb deoarece prin utilizarea asigurarii putem interveni doar in locuinta proprie, dar vecinul poate provoca in mod constant inundatii fara a vea o metoda de a-l constrange sa repare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare despagubire in cazul producerii unui risc asigurat carmen bodeanu carmen bodeanu Am fost inundata de vecinul de deasupra apartamentului;si eu si d-lui avem polite de asigurare suplimentara(printre riscuri aflindu-se si inundatia)a ... (vezi toată discuția)
Solutie la problema inundatie ? gabriel_gabel gabriel_gabel Buna ziua , locuiesc la bloc , vecinul de deasupra de la mansarda ma inunda din 2007 , cu bun simt si respect l-am atentionat de nenumarate ori asupra ... (vezi toată discuția)
Distrugerea tavanului prin inundatii repetate ancamargareta ancamargareta Din anul 2011, de cand am devenit proprietara a unui apartament, prin mostenire de la parinti, ma confrunt cu urmat. problema: vecinul situat deasupra are ... (vezi toată discuția)