avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA D300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

D300

Ce repercursiuni ar putea avea faptul ca, la completarea si transmiterea D300 s-a omis completarea randurilor 17.1, respectiv 27.1 (corelatiile cu D394)? Va multumesc anticipat pentru raspunsul d-stra!
Cel mai recent răspuns: mirelanicola.72 , utilizator 06:58, 27 Aprilie 2012
Trebuie sa depuneti dosar pentru corectarea erorii la Finante .
Chiar daca s-a depus D394? Daca da, va rog mult sa-mi spuneti ce trebuie sa contina dosarul respectiv. Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
mirelanicola.72, utilizator
Chiar daca s-a depus declaratia 394.

Corectarea erorilor materiale se face numai pe baza cererii de corectare adresata organului fiscal teriorial care va fi depusa fie la registratura, fie la posta prin scrisoare recomandata.
Cererea se motiveaza prin faptul ca exista neconcordanta intre datele raportate prin decontul de TVA si evidenta fiscala intocmita in baza facturilor de achizitii si a facturilor emise. Pentru a face dovada acestor neconcordante, la cererea depusa se anexeaza atat decontul initial de TVA, cat si decontul de TVA corect completat insotit de jurnalele pentru cumparari si vanzari.
Se va depune si copia declaratiei 394, insotita de cele doua anexe.
Cererea trebuie insotita de o declaratie pe proprie raspundere, din care sa rezulte faptul ca nu a avut loc inspectia fiscala partiala privind TVA aferenta perioadei fiscale pentru care se solicita corectarea.
In baza cererii depuse de platitorul de TVA, organul fiscal solicita in scris prezentarea la sediul sau a acestuia, cu scopul prezentarii tuturor documentelor justificative care impun corectarea erorilor constatate.
Corectarea se face doar pe baza de decizie emisa de conducatorul organului fiscal si intocmita in doua exemplare, din care unul intra in posesia platitorului de TVA.
Va multumesc fff mult si va doresc o zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl 300 Amrinela Amrinela Buna, in luna ian.2012 am transmis eronat D300, am omis sa completez randul 17.1 si 27.1 si nu am corelatie cu D394, cum pot corecta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Declaratia 394 gabi12345 gabi12345 declaratia 394 trebuie sa fie egala ca valoare cu declaratia 300(tva) cum se inregistreaza bonurile de benzina si de taxi la care se deduce tva-ul in ... (vezi toată discuția)
Cum corelez decontul 300 cu declaratia 394 ? eu_contabilul eu_contabilul Buna ziua, In trimestrul 1/2012 am avut o factura catre o persoana juridica platotoare de tva si declaratia 300 s-a corelat cu 394 (randul 17 din 300 cu ... (vezi toată discuția)