avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CUMUL DE FUNCTII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CUMUL DE FUNCTII

Ce salariu se acorda pentru persoanele contractuale in cazul cumului de functii.
Mai precis, cum se calculeaza salariul celui care beneficiaza de cumul de functii raportat la salariu celui pe care il inlocuieste, avand in vedere ca vechimea este mai mica la persona care inlocuieste fata de postul aflat in statul de functii, temporar vacant.
Cel mai recent răspuns: sica1tanase , utilizator 13:05, 7 Iunie 2012
Este vorba despre sectorul bugetar sau sectorul privat?
sectorul bugetar
ART. 24 din Legea nr.2010:
(1) În cazuri excepţionale, posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică pot fi ocupate şi prin cumul de funcţii, de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcţii şi a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante, în condiţiile prevăzute la alin. (2).
(2) Posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul şi de către persoane din aceeaşi unitate şi numai în condiţiile în care programul funcţiei cumulate nu se suprapune celui corespunzător funcţiei de bază. În astfel de situaţii nu sunt aplicabile prevederile art. 18 alin. (1).

Vedeti si Ordinul 77/2011 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice.
salariul de baza este stabilit in grila de salarizare specifica la care se adauga sporul de vechime al cumulardului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii ANAMARIA11 ANAMARIA11 ce lege reglementeaza cum se ocupa un post vacant prin cumul de functii, ce salariu se ia in calcul, beneficiaza de concediu de odihna pentru acest post, (vezi toată discuția)
Cumul de functii ? - se poate ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: - conform Art. 35 din Codul muncii, republicat, se spune ca: (1) Orice salariat are ... (vezi toată discuția)
Salarizare Andonik1970 Andonik1970 Exista in legea salarizării personalului bugetar interzicerea cumului de funcții pentru personalul tehnic? (vezi toată discuția)