avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post

Care este procedura de desfiintare a unui post in situatia in care acesta a ramas vacant ca urmare a concedierii disciplinare a salariatului? Am concediat disciplinar salariatul, conducerea a decis angajarea unei alte persoane dar pe un alt post. din momentul in care salariatul a fost concediat ce fel de acte/documente/decizii trebuie intocmite astfel incat sa reiasa ca postul ocupat de cel concediat nu mai exista in firma?
Cel mai recent răspuns: flori9 , utilizator 13:54, 10 Octombrie 2012
Aveti grija ca acel post desfiintat sa aiba o motivare certa a lipsei sau problemelor financiare sau sa se dovedeasca ca acel post nu mai este important in acel moment si nu justifica cheltuielile salariale, intrucat nu sunt exercitate activitati de catre persoana care ocupa acel post.
Daca salariatul a fost concediat disciplinar, nu sunteti obligati sa il reangajati /reintegrati pe acel post.
Pentru a nu mai figura postul trebuie sa se emita o decizie in acest sens si sa se schimbe statul de functii, organigrama..
muraruelena a scris:

...
Daca salariatul a fost concediat disciplinar, nu sunteti obligati sa il reangajati /reintegrati pe acel post.
....



Chiar asa ? ... si daca se obtine o hotarare judecatoareasca ?

Trebuie sa existe motive temeinice ca sa dovedeasca nevinovatia salariatului concediat disciplinar pentru ca instanta sa dispuna reintegrarea.
Nici un angajator nu emite o asemenea decizie fara a exista un temei legal.
Odata ce angajatorul intocmeste o asemenea decizie de concediere si are la baza documente justificative ( note explicative ale acelui salariat si ale altor salariati, precum si o dovada certa a motivului pentru care a fost concediat salariatul, cum ar fi abateri repetate, ... ), atunci instanta nu il va obliga pe angajator la reintegrarea fostului salariat.
In concluzie, pt situatia expusa de mine cu posturile vacante ce trebuiesc desfiintate este ok daca se face o nota de fundamentare de catre dep. HR , dupa care se emite hotararea administratorului de desfiintare a posturilor. Apoi se schimba organigrama. Este in regula asa sau mai trebuie si altceva?
Este bine asa cum doriti sa procedati ....:)
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Reangajare salariat urmata de o viitoare concediere cristina69 cristina69 Buna ziua. V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele: Un fost angajat (care a fost concediat in timp ce se afla in incapacitate temporara ... (vezi toată discuția)
Concediere car-men car-men Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: Un salariat este concediat deoarece firma nu prea mai are de lucru iar el este unul dintre cei mai slabi. I se face ... (vezi toată discuția)
Reintegrare salariat acuta acuta Buna ziua.Dorescsa ma ajuta-ti in urmatoarea problema: Un angajat al nostru isi va face cerere de reintegrare in functie,in baza unei hotarari judecatoresti ... (vezi toată discuția)