avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Plata asigurarii, la o rata, in caz de deces catre ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Plata asigurarii, la o rata, in caz de deces catre banca

Buna ziua, am o intrebare: in urma cu 5 ani si jumatate a decedat mama mea, din cauze naturale, am fost la asigurari si nu ne-a putut ajuta pentru ca mama nu a declarat toate problemele de sanatate si a trebuit ca beneficiarii bunurilor sa plateasca datoriile. In final am platit timp de 4 ani ratele si am reusit, cu greu, sa achitam. In trebarea mea este: E normal sa mai platesc asigurare la o rata in conditiile in care d-na a decedata.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alinaeliza2003 , utilizator 18:19, 4 Mai 2012
Cred ca este o neintelegere la mijloc.Asigurarea nu este inclusa in rata,exista un contract de credit si un contract de asigurare.
si atunci pentru acea polita de asigurare cine a platit, sau cum este? multumesc pentru raspunsuri
S-a produs evenimentul nefericit iar dv. ati anuntat banca despre acesta.
In cazurile in care exista asigurarea de viata,banca are calitatea de beneficiar,de regula,iar datoria se stinge daca suma asigurata in caz de deces acopera valoarea creditului.
Ati scris ca mama dv. a decedat din cauze naturale.Nu stiu cum a fost dar nu se mai poate face nimic in ceea ce priveste asigurarea(suma asigurata in cazul decesului) deoarece au trecut peste cinci ani iar o eventuala actiune ar fi respinsa.
Banca si asiguratorul au fost informati despre deces.Ce va determina sa credeti ca ati platit prime de asigurare in continuare?Aveti un document care indica plata catre asigurator?
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2012
floare _de_ colt, utilizator
Cauze naturale adica infarct.
In dobanda, care se plateste lunar, nu este inclusa si asigurarea?
Eu am inteles ca este vb de 2 contracte dar atunci cum esti despagubit daca nu platesti nimic la asigurari? de exemplu daca avea accident atunci cum platea asiban datoria daca mama nu plateste nimic la asigurari.
In acest moment nu am nici un document in fata cand o sa merg acasa o sa ma uit, am avut o discutie cu o prietena care mi-a povestit niste spete legat de asigurari, imi dau seama ca au trecut multi ani, este pentru linistea mea. (este vb de multi bani, am fost aproape de a vinde casa in care locuiam eu fiind angajata de putin timp, la acea varsta consider ca eram un copil)
De exemplu din rata de 90 de lei pe luna 5 lei se duc asiban asigurari??/

Multumesc
Buna . tine oarecum de lipsa noastra de educatie minima financiar bancara , ceea ce duce la abuz din partea bancii . Banca recomanda fortat anumite asigurari si asiguratori , dar nu garanteaza :) . Contractele dintre banca si asiguratori implica de multe ori comisioane iar in unele banci exista presiunea de plan pe asigurari . Toate astea fac intelegerea fenomenului mai grea :) . Evident , dupa decesul asiguratului , contractul de asigurare inceteaza ( daca este de tip term life ) ... si nu mai trebuie platit ! Daca banca sustine contrariul , cereti scris aceasta decizie , impreuna cu prevederea contractuala !! Dar , este posibil ca banca sa forteze in persoana care a preluat platile imprumutului , un alt contract de asigurare ...

Alte discuții în legătură

Instiintare poprire BlueGirl BlueGirl Buna ziua, Vin catre dvs. ca un gest disperat. Povestea mea incepe cu cea mai mare dezamagire a vietii mele. Tatal meu a decedat acum 2 ani...fost, sportiv ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata Dumymarius Dumymarius Buna ziua. Am si eu o probleme.Tatal meu a facut un imprumut la banca acum 5-6 ani,Banca respectiva la obligat sa faca o asigurare de viata la o firma \\"X\\" ... (vezi toată discuția)
Credit Cristina Popa Cristina Popa Buna ziua. In 2008 am facut o refinantare la banca si am incheiat si un contract de asigurare . Dupa cateva luni am ramas fara servici, situatie care a durat ... (vezi toată discuția)