avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura Fiscala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura Fiscala

Ca si persoana fizica, membru intr-o asociatie de proprietari pot sa cer factura fiscala in care sa imi apara detaliat costurile pe care le am de platit ( cost lunar+ cost consum apa+ penalizari)? Daca raspunsul este afirmativ vreau si un articolul din lege care imi da acest drept.
Multumesc.
Acestea sunt servicii facturate catre asociatia de proprietari. Administratorul calculeaza toate aceste informatii in lista de plata care este afisata pentru fiecare apartament , pe baza facturilor primite de la furnizori. Asa procedeaza la noi. Nu este corect?:-/
Este foarte corect. Eu am intrebat daca am dreptul sa primesc factura( eu consider ca factura este instrumentul in baza caruia fac eu plata, iar chitanta este instrumentul justificativ al platii facute).
Ca si fapt real- eu am de plata intretinerea pe 3 luni. daca nu primesc factura detaliata de unde sa stiu eu ce include suma de plata din luna martie, sau februarie?
Asoc.de proprietari nu are cum sa va intocmeasca factura pentru ca nu asoc.livreaza utilitatile si serviciile.Nu asociatia este furnizorul dvs.
Lista de intretinere trebuie sa fie detaliata pe feluri de cheltuieli.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Adica asociatia de proprietari sa refactureze aceste servicii? Acum am inteles.:yes: Cereti listele din fiecare luna.
Cred ca vorbiti in necunostinta de cauza. Asociatia de prop nu vrea sa imi dea factura pentru ca nu sunt persoana juridica. La persoanele juridice dau factura. Mie de ce sa nu imi dea factura?

Si plus de asta asociatia imi furnizeaza mie si apa si caldura, pentru ca eu nu am nici un contract individual nici cu cei de la apa nici cu cei de la caldura. Singurul contract este intre asociatie si furnizorul de servicii.

Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Abuzurile presedintelui si administratorului de bloc denisee denisee Buna ziua. As dori sa fac o plangere pentru presedintele blocului si o plangere pentru administratorul blocului....as vrea sa stiu cui trebuie sa ma adresez. ... (vezi toată discuția)
Emitere factura de asociatie proprietari pentru cheltuieli intretinere dan_crihan dan_crihan Suntem o asociatie de proprietari, in care unul din proprietari este persoana juridica. Acesta a inchiriat apartamentul unei alte persoane juridice, ca ... (vezi toată discuția)
Este corect sau nu cum s-a calculat apa? angelica82 angelica82 Buna ziua,am o nelamurire cu privire la lista de intretinere .Pe lista de plata apare la apa rece suma de 834 iar pe factura este 1548.Pe lista de plata apare ... (vezi toată discuția)