avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cesiune parti din avere intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cesiune parti din avere intre soti

De curand am facut succesiunea averii dupa tatal meu. La partaj am obtinut un teren si casa pe numele meu.
As dori sa cesionez jumatate sotului meu.
Cum pot rezolva acest lucru? Eu am trei copii cu sotul.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 22:50, 26 Aprilie 2012
Vreti sa-i dati sotului in proprietate din ce ati mostenit ? Din ce motiv ?
Ii puteti dona o cota, veti putea revoca donatia daca va razganditi
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
ce ati succesat de pe averea tatalui dvs e al dvs,iar partajul e impartirea bunurile comune pe care le-ati realizat dvs cu sotul in timpul casatoriei. Deci se intelege ca ati divortat de sot de ati facut partaj obtinand o casa si teren.
Acum de ce sa concesionati sotului,sau mai bine fostului sot al dvs?
Sa inteleg ca sunteti casatorita a 2 oara si ca vreti sa concesionati jumatate sotului actual?
Mai bine pastrati ptr dvs,sau faceti un testament ca dupa moartea dvs fiecare dintre copii ( 3 copii ) si sot sa primeasca cea ce lasati in testament.
Buna seara. Partajul este de doua feluri dl Tarzan2012: succesoral si judiciar. Dna a mentionat in speta de fata ca in urma partajului ( se subantelege ca e vb de patajul succesoral) i-a revenit casa si un teren. Fiecare poate dispune de bunurile proprii cum doreste. Daca dansa isi iubeste sotul atat de mult incat vrea sa- I dea acestuia jumatate din bunurile sale proprii este absolut problema dansei. Acuma gandind totusi la rece ma intreb de ce sotul doreste jumatate din averea dvs.??????? Dansul va iubeste sau ?????? Daca peste un timp divortati ce se va intampla? Daca doriti totusi faceti cu sotul un act de donatie pe care- l puteti revoca oricand . Sfatul meu este totusi sa va pastrati bunurile. Si eu sunt o romantica incurabila care Mai crede in iubirea sincera si eterna!!!! Dar ar trebui sa ne trezim: relitatea e cruda, fiecare isi urmareste propriul interes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa transfer 50% sotiei? fany22 fany22 Buna, Inainte de casatorie am avut un teren cu casa, bun propriu, apoi m-am casatorit si avem 2 copii. Am facut reparatii la casa impreuna cu sotia, dar ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)
Testament: cum pot proceda astfel încât soției mele să-i revină cât mai mult din averea mea, după decesul meu, fără să fie proprietară din timpul vieții mele? Maki4 Maki4 Cum pot proceda a.i. cat mai mult din averea mea sa revina sotiei dupa moartea mea, dar in acelasi timp sotia sa nu fie proprietara in timpul vietii ... (vezi toată discuția)