avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noua constitutie vs. legea 46/96(armata obligatorie in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noua constitutie vs. legea 46/96(armata obligatorie in prezent)

Din cate am inteles e nevoie de o noua lege organica pt. ca armata sa fie obligatorie:
____________________
ARTICOLUL 55 - Apararea tarii
(2) Conditiile privind indeplinirea indatoririlor militare se stabilesc prin lege organica.
(3) Cetatenii pot fi incorporati de la varsta de 20 de ani si pana la varsta de 35 de ani, cu exceptia voluntarilor, in conditiile legii organice.
______________________

Pot fi considerate legea 46/96 si articolele din codul penal referitoare la acest subiect neconstitutionale pana la aparitia legii organice? In cazul unui proces s-ar putea invoca aceste prevederi ale constitutiei?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 23:34, 8 Aprilie 2005


>Din cate am inteles e nevoie de o noua lege organica pt. ca armata sa fie obligatorie:
>____________________
>ARTICOLUL 55 - Apararea tarii
>(2) Conditiile privind indeplinirea indatoririlor militare se stabilesc prin lege organica.
>(3) Cetatenii pot fi incorporati de la varsta de 20 de ani si pana la varsta de 35 de ani, cu exceptia voluntarilor, in conditiile legii organice.
>______________________
>
>Pot fi considerate legea 46/96 si articolele din codul penal referitoare la acest subiect neconstitutionale pana la aparitia legii organice? In cazul unui proces s-ar putea invoca aceste prevederi ale constitutiei?
>
>Multumesc.
>LEGEA 46/96 este lege organica si nu contravine constitutiei,care foloseste sintagma "POT fi incorporati".Nu e vorba de vid legislativ.
deci pana la urma anu asta la ce varsta te iia la 19 sau 20 de ani ?!
Cand ati votat constitutia probabil ca ati citit-o de pe afisele cu Andreea Marin, care va indemna sa votati.
Prin noua Constitutie nu se scuteste efectuarea stagiului militar obligatoriu, prin legea ce urmeaza a fi adoptata poate sa apara obligativitatea satisfacerii stagiului militar si pentru fete.
Chestia cu scutirea efectuarii stagiului militar obligatoriu a fost o mare cacealma, care la unii chiar a tinut.
Este normal ca guvernantii sa doreasca ca aceasta reglementare sa fie facuta prin lege, pentru ca poate fi modificata oricand, chiar si printr-o O.U.G.
Teapa!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 55 constituția româniei prevede apărarea țării persoanele ... Magie1 Magie1 Art 55 Constituția României prevede apărarea țării persoanele de 20-35 poate fii incorporate. Eu am făcut armata am 38 ani pe livret scrie să mă ... (vezi toată discuția)
Despre stagiul militar. mmihai mmihai Am primit ordin sa ma prezint la centrul Militar. Sunt student, asa ca nu eventualitatea incorporarii ma framanta. Insa stagiul militar obligatoriu mi se pare ... (vezi toată discuția)
Curiozitate Zebedeu Zebedeu Constituția României, Art. 55 (3) C[i]etăţenii pot fi încorporaţi de la vârsta de 20 de ani şi până la vârsta de 35 de ani, [b][u]cu excepţia ... (vezi toată discuția)