avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... litigii cu societatile de asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

litigii cu societatile de asigurare

Buna ziua,
As dori un sfat. Acum un an am investiti niste bani intr-un plan de economisire la o banca printr-o societate de asigurari. Nu am fost informata exact despre ce este vorba, ba dimpotriva la intrebarea mea pregnanta daca atunci cand voi dori sa-mi recuperez banii voi putea sa o fac, cel putin suma investitat de mine, mi s-a raspuns ca nu este nici o problema. Nu mi s-a comunicat faptul ca nu pot scoate acesti bani pana la expirarea contractului adica in 2014, ba mai mult acum mi se spune ca daca nu am bani sa mai platesc in continuare prima de asigurare, ii pierd si pe cei pe care i-am investit. In toate documentele care mi-au venit de la ei si pe care eu le-am semnat nu se mentioneaza asa ceva. Rugamintea si intrebarea mea este daca ii pot actiona in instanta, daca am vreo sansa sa imi recuperez banii si cum pot proceda?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 15:11, 27 Aprilie 2012
Din ceea ce scrieti nu imi dau seama daca este vorba despre o asigurare sau un depozit bancar.Sunt doua lucruri diferite.
Totusi,in cazul depozitului bancar nu poate exista un asemenea raspuns.
Cat priveste asigurarea,exista specificata in contract o perioada(2 sau 3 ani) care presupune zero valoare de rascumparare in cazul renuntarii la contract.
Dupa aceasta perioada,contractantul are dreptul de a cere valoarea de rascumparare,nimeni nu il poate obliga sa ramana in contract.
Aveti un contract in care sunt prevazute drepturile si obligatiile partilor.Orice demers are sanse de reusita functie de clauzele contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rascumparare polita de asigurare de studii debut 18 ela76 ela76 In oct.2008 am facut o polita de asigurare de studii Debut 18 pentru baietelul meu care avea atunci 2 ani si ceva, urmand ca la 18 ani sa primeasca suma de ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare de viata ionu roman ionu roman in 2007 am incheiat un contract de asigurare de viata la o firma , sa zicem Generali, si am platit atunci 1800 lei. in 2008 nu am mai putut sa achit transa a ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare, valoare de rascumparare mica Claudia dinca Claudia dinca Buna ziua ,din păcate acum 3 ani am făcut o asigurare la argon prin care cei de la Banca Transilvania m au asigurat ca după 3 ani pot scoate suma ... (vezi toată discuția)