avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita de asigurare, valoare de rascumparare mica
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita de asigurare, valoare de rascumparare mica

Buna ziua ,din păcate acum 3 ani am făcut o asigurare la argon prin care cei de la Banca Transilvania m au asigurat ca după 3 ani pot scoate suma depusă.acum după 3 ani vreau sa închid contractul cu ei și primesc mai puțin de jumate din suma depusă .exista rezolvare va rog astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: hincuvictor , utilizator 22:06, 23 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Dupa trei ani de la incheiere, polita are valoare de rascumparare.Conform tabelului pe care il aveti la contract valoarea de rascumparare nu este egala cu valoarea sumelor platite..Se face adeseori confuzia intre o asigurare de viata cu economisire si un depozit bancar.
-Daca la momentul incheierii se doreste economisire, atunci varianta este depozit bancar, pot sa retrag oricand suma pe care am depus-o (minus taxe, onorarii, impozit pe dobanda, etc.) Nu sunt conditionat de termen, de sumele pe care sa le depun etc.
-)In situatia in care optez pentru o asigurare trebuie sa tin cont de cateva aspecte importanate:
1-este o economisire pe termen lung ( de regula intre 10-25 ani)
2-are o dobanda tehnica garantata pe toata perioada contractului
3- motivul principal pt care care se cumpara o asiguare de viata este protectia personala cat si a familiei.
4-prima de asigurare are doua compnente -prima de baza care se capitalizeaza si este investita si partea de protectie , sunt clauzele suplimentare (asig de spitalizare, interventii
chirurgicale), parte care nu se capitalizeaza .
va voi da un exemplu concret:
Persoana x, cumpara o asigurare de viata pe 20 ani cu o prima anuala de 1200 lei, cu plata trimestriala.Are o suma asigurata de 20000 lei.Plateste prima rata de aprox 350 lei si din nefericire decedeaza intr-un accident rutier.familia primeste in situatia aceasta dublul ( la anumite companii triplul) sumei asigurate. In situatia in care pesoana x are intr-un cont bancar suma de 350 lei, daca se intampla nefericitul eveniment familia va intra in posesia celor 350 lei.
este sumbru scenariul pe care l-am enuntat, dar am facut-o tocmai din dorinta de a se intelege de ce nu primiti toti banii dupa trei ani. da. este posibil ca din dorinta de a va incheia asigurare cei de la BT sa fi spus propozitia pana la jumatate dar este si obligatia dv sa cititi contractul si sa puneti intrebari pentru a semna un contract in cunostinta de cauza, nu s aplecati de la ghiseul bancii cu o hartiuta pe care a mazgalit ceva functionarul de acolo...

Oamnei buni, daca vreti sa va cumparati asigurari, solicitati oferte de la un broker de asigurari sau mergeti personal la cele cateva companii de asigurari care vand acest tip de produs si informati-va temeinic inainte.Puneti intrebari, cititi clauze contractuale si dupa aceea luati o decizie.Este un contract pe o perioada destul de indelungata cu clauze si conditii pentru ambele parti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2017
Olga Tanasa, Consultant asigurari
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Nu aveti cum, tehnic, sa retrageti dupa 3 ani intreaga suma depusa. Din practica profesionala - fost agent de asigurari in Romania - dupa 3 ani abia daca se pot recupera 10-30% din investitie!
Imi permit sa va recomand sa nu mai incheiati asigurari de viata la propunerea consilierilor clienti/ofiteri de cont de la banci.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii cu societatile de asigurare thames thames Buna ziua, As dori un sfat. Acum un an am investiti niste bani intr-un plan de economisire la o banca printr-o societate de asigurari. Nu am fost informata ... (vezi toată discuția)
Recuperare investitie asigurare viata DrBalanMihai DrBalanMihai Buna seara, as dori cateva informatii legate de o asigurare de viata. Am o asig de 6 ani si acum m-am convins ca nu merita. Vreau sa renunt la ea, dar am ... (vezi toată discuția)
Sfat investitie financiara daisa daisa va multumesc pt raspuns si acum va cer un sfat am o suma de 15000 ron si nu stiu la ce banca si ce fel de depozit sa fac ce ma sfatuiti? (vezi toată discuția)