avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cine are dreptul sa solicite unui administrator de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cine are dreptul sa solicite unui administrator de firma certificatul constatator?

Administratorul pietei unde am firma imi solicita certificatul constatator pt un nou contract de spatiu .Sunt curios daca are dreptul sa-l solicite si ce alte acte are dreptul sa le solicite.
Va rog puteti sa ma ajutati !?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:08, 28 Aprilie 2012
Depinde de care certificat constatator va cere ca sunt doua tipuri: de informare si de autorizare.
sad a scris:

Depinde de care certificat constatator va cere ca sunt doua tipuri: de informare si de autorizare.

@sad probabil se solicita un certificat de informare pentru a vedea cine este asociat sau administrator in societate si a se asigura ca persoana cu care incheie contractul de inchiriere are calitatea de reprezentant legal.

@sgellu: Da, poate si este legal sa il solicite. Datele despre societatea dvs. sunt date publice, Registrul Comertului este public - art. 4 din legea nr. 26/1990 privind registrul comertului.
De altfel, orice persoana poate solicita pe cheltuiala sa copii certificate de pe inregistrarile efectuate in registru, informatii despre datele inregistrate in registru, certificate constatatoare ca un anumit act sau fapt este inregistrat.

Eu cred ca poate sa ii ceara si certificat constatator de autorizare, pentru ca in piata se desfasoara un comert specific. Astfel, in contractul de inchiriere poate sa existe o clauza care sa prevada acest aspect, administratorul pietei dorind sa verifice autorizarea unui anumit obiect de activitate de care depinde incheierea contractului.
Daca ar fi vorba de un certificat constatator de informare, administratorul pietei poate intr-adevar sa solicite direct registrului comertului, e drept contra cost, datele la zi ale societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat constatator orc cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Pot obţine un certificat un certificat constatator de la Registrul Comerţului pentru o firmă cu care am avut o relaţie comercială din care să rezulte ... (vezi toată discuția)
Sediu expirat - schimbare sediu criss888 criss888 Am un SRL, cu sediu expirat de 2 ani. Acum vreau sa schimb sediul social la alta adresa, dar nu pot din cauza sediului expirat. Ce solutie am, avand in ... (vezi toată discuția)
Radiere sediu social utc utc Buna ziua, Va rog, ma putetia ajuta cu un model de cerere radiere sediu social conform art. 25/legea 1990 rep. si mod. prin L 16/2003! multumesc anticipat! (vezi toată discuția)