avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA platitor sau neplatitor TVA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA platitor sau neplatitor TVA

buna , sunt PFA neplatitor TVA. puteti sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea : de la ce suma de venit devin platitor TVA?multumesc
la cifra de 35.000 de euro, cursul este cel de la 01.01.2007
Scuze. Nu ar trebui sa folosesc cursul din 01.01.2008 ? . Multumesc.
Nu, cursul este cel de la 01.01.2007 (data aderarii)- adica 1 euro era 3,3817. Acest curs este dezavantajos pentru contribuabil, fiind mai mic decat cel actual.
Multumesc pentru detalii. Va rog spuneti-mi daca aceasta suma se calculeaza la suma facturilor sau la suma incasarilor.
Adica, mai clar: am o factura mare si vreau o sa o rup in doua facturi mai mici , una in decembrie alta in ianuarie. Dar incasarea o sa o fac prin banca in ianuarie . Cand calculez suma o fac pentru facturi sau pentru chitante ? Multumesc inca o data.
Suma luata in calcul este cea incasata. Deci puteti da factura fara probleme.

Alte discuții în legătură

Sc la ce cifra de afaceri devine pltitoare de tva gabi v gabi v sc neplatitoare de tva in 2007 a realizat o cifra de afaceri mai mica de 35.000 de euro. in 2008 ramane neplatitoare de tva? care este cifra de afaceri in 2008 ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala. tva irbo irbo buna ziua. am o ii infiintata in mai 2010. va rog spuneti-mi si mie cum se calculeaza plafonul pt plata tva si eventual si baza legala. -devin platitor de ... (vezi toată discuția)
Plafon tva talmacel talmacel Buna ziua, Am o problema cu o firma infiintata in anul 2007, si in anul 2009 in noiembrie a depasit plafonul de tva de 35000 euro. Va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)