avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Lista consilieri primarie
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Lista consilieri primarie

Buna ziua.

As avea 2 nedumeriri daca ati putea sa mi le clarificati si daca stiti.

In lista de consilieri este obligatoriu safie o persoane de gen feminin ?

Iar dosarul depus, cel cu consilierii, cat timp poate fi contestat ?

Mulutmesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:04, 29 Aprilie 2012
Art. 52 din Legea nr.67/2004 prevede:
(1) Acceptarea de către biroul electoral de circumscripţie a unei candidaturi poate fi contestată de către cetăţeni, partidele politice, alianţele politice şi alianţele electorale, în termen de cel mult 48 de ore de la afişarea candidaturii.
(2) Respingerea de către biroul electoral de circumscripţie a unei candidaturi poate fi contestată de către candidat, partidele politice, alianţele politice sau alianţele electorale care au propus candidatura respectivă, în termen de cel mult 48 de ore de la respingere.
(3) Contestaţiile trebuie să cuprindă numele şi prenumele, adresa şi calitatea contestatarului, numele şi prenumele persoanei a cărei candidatură a fost admisă sau respinsă, prezentarea temeiurilor contestaţiei, data şi semnătura contestatarului şi indicarea, dacă este cazul, a persoanei desemnate să îl reprezinte.
(4) Contestaţia şi, dacă este cazul, cererea de recurs se depun la instanţa competentă să le soluţioneze, sub sancţiunea nulităţii.
(5) Contestaţiile privind admiterea sau respingerea candidaturilor se soluţionează în termen de 48 de ore de la înregistrare, de către judecătoria, respectiv tribunalul, în a cărei rază teritorială se află circumscripţia electorală. Hotărârea nu se comunică.
(6) Împotriva hotărârii date în contestaţie se poate face recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare, la instanţa ierarhic superioară. Recursul se soluţionează în termen de 24 de ore de la înregistrare.
(7) Hotărârea pronunţată în recurs este definitivă şi irevocabilă.
Nu e prevazut obligativitatea prezentei candidatilor femei intr-un anumit procent.
Depunerea candidaturilor se face cel mai târziu cu 40 de zile înainte de data alegerilor, termen-limită 1 mai 2012 [Art. 44 şi 45 din Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare].
În termen de 24 de ore de la înregistrarea fiecărei candidaturi [Art. 50 alin. (3)] se face afişarea candidaturilor acceptate la sediul biroului electoral de circumscripţie.
Formularea de contestaţii împotriva acceptării unei candidaturi se lace in scris la sediul biroului electoral de circumscripţie in termen de cel mult 48 de ore de la afişarea candidaturii [Art. 52 alin. (1)].
Formularea de contestaţii împotriva respingerii unei candidaturi se face in scris la judecatorie/tribunal in cel mult 48 de ore de la respingerea candidaturii [Art. 52 alin. (2)].
Alte amanunte privind programul calendaristic il aveti la adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2012
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Candidat pentru functia de primar ( bolnav psihic )? ContSters112256 ContSters112256 Unde poate fi reclamat un candididat la funtia de primar in cazul in care acesta sufera de o boala psihica ( schizofrenie tardiva ) (vezi toată discuția)
Consilier local independent iancutuila iancutuila Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare intr-un dosar pentru a candida consilier local la o comuna? (vezi toată discuția)
Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)