avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Consilier local independent
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Consilier local independent

Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare intr-un dosar pentru a candida consilier local la o comuna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:55, 13 Aprilie 2012
BUna ziua !
Continutul dosarului ce se depune la Biroul Electoral de Circumscriptie al localitatii de domiciliu a dvs. este prevazut de dispozitiile legii nr. 67/2004, actualizata ... actul normativ il puteti viziona si aici ...[ link extern ]
Succes !!!
va multumesc pentru raspuns dar as vrea sa stiu, in afara de lista de sustinatori de minim 50 semnaturi la comune, ce documente imi mai trebuiesc pentru a condida consilier local independent.
Conform Legii 67/2004, au dreptul de a fi alesi consilieri sau primari cetatenii cu drept de vot care au implinit, pana in ziua alegerilor inclusiv, varsta de cel putin 23 de ani, daca nu le este interzisa asocierea in partide politice, potrivit art.40 alin. (3) din Constitutia Romaniei, republicata.
Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unitatii administrativ-teritoriale in care urmeaza sa fie alese.

pasii de urmat:
1. obtinerea sustinerii unui numar suficient de cetateni cu drept de vot
2. depunerea candidaturii oficiale. Va trebui sa depuneti lista sustinatorilor - (trebuie sa depui originalul, dar recomandat este sa va pastreti o copie) si declaratia de acceptare. Acestea se depun in 4 exemplare (original + 3 copii) la Biroul electoral de circumscriptie.
3. Biroul Electoral de Circumscriptie va afisa, in termen de 24 de ore de la inregistrarea fiecarei candidaturi, unul dintre exemplarele propunerii de candidatura la loc vizibil
4. Dupa expirarea termenului de depunere a candidaturilor, la care se adauga, daca este cazul, termenele mentionate pentru contestatii, birourile electorale de circumscriptie incheie un proces-verbal prin care constata ramanerea definitiva a candidaturilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegeri locale 2012 - informatii cu privire la lista sustinatorilor pentru candidat independent mondanicolaetoma mondanicolaetoma poate cineva sa ofere imprimatul reprezentand lista sustinatorilor pentru candidat independent si in cate exemplare originale se intocmeste? tot ce se stie ca ... (vezi toată discuția)
Depunere candidatura consilier local florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Dacă o persoană dorește să depună candidatură pentru funcția de consilier local, cum se procedează cu semnăturile? Există formulare ... (vezi toată discuția)
Conditii si acte necesare pentru a candida ca primar luca_dinu2001 luca_dinu2001 buna, As avea si eu ceva nelamuriri.De ce acte sunt necesare pentru a candida ca iindependent la primarie?Este suficient daca am flotant pe c.i. pentru a ... (vezi toată discuția)