avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ce cheltuieli poate deduce PFA?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce cheltuieli poate deduce PFA?

Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc obiectul de activitate, ce alte cheltuieli se pot deduce pe un PFA? Ma refer la consumul de carburant, costuri cu intretinerea autovehiculului sau daca mai stiti ce fel de cheltuieli se pot deduce. Daca folosesc autovehicolul propietate personala in activitatea PFA este nevoie de un contract de comodat sau ceva de genul asta? Multumesc inca o data pentru raspunsurile la intrebarile anterioare si anticipat pentru cele ce vor urma.
O zi placuta.
Multumesc mult. Oricum daca pot deduce bonurile de carburant 50% si reparatiile tot e ceva. O seara frumoasa.
La o intreprindere individuala, comert cu amanuntul , cheltuielile cu carburatul efectuate in scopul de a achizitiona marfa, tot in proportie de 50% este deductibil?
Da, in cazul in care autoturismul este inscris pe I.I. sau Dvs., in calitate de persoana fizica aveti incheiat contract de comodat cu aceasta.
Autoturismul este proprietate personala, si exista contract de comodat, si foi de parcurs (teoretic), ca practic nu prea se fac, deci sunt deductibile numai 50%! Se poate trece in RJIP toata valoarea, iar la sfarsit de an cand se face totalul sa se prezinte cat sunt cheltuieli deductibile, restul fiind nedeductibile?(pe baza fisei de operatiuni diverse).
Intreprindere individuala este neplatitoare de tva.
Multumesc anticipat de raspuns.
Da, in RJIP treceti toata valoarea iar la sfarsitul anului calculati 50% din valoarea combustibilului achizitionat si o considerati cheltuiala nedeductibila.

Alte discuții în legătură

Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)
Amortizare + cheltuieli cu auto cristian_conea cristian_conea Sunt titular de Intrepr.Individ., neinregistrat in scopuri de TVA. Am achizitionat auto pe firma la data de 1 iulie 2013 cu 72000 lei. Utilizez auto si in ... (vezi toată discuția)
Asistent in asig de brokeraj/registrul-jurnal de incasari si plati Caddy23 Caddy23 buna, Cu modificare codului fiscal 2016, ca si asistent in brokeraj de asigurari eram nevoit sa ma inregistrez la finante , am intrat in categoria profesiilor ... (vezi toată discuția)