avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere masina

Buna ziua, am o masina din 1993 care a cam ajuns la sfarsitul vietii. Vreau sa platesc marti impozitul (ultimul semestru) dupa care nefunctionand as vrea sa o radiez din circulatie deoarece am inteles ca doar in baza certitificatului (atestatului) de radiere se poate face cerere la biroul de impozite pt. a nu mai platii impozit pe anul viitor (e destul de mare >900 ron si e o rabla pe care nu o mai folosesc).
Intrebarea mea este urmatoarea: Se poate radia masina la politie fara sa duc epava la remat? Intreb aceasta deoarece nu as duce-o la firmele de remat care nu dau mai nimic pe epava (aproape ca nu imi scot transportul), din masina se pot recupera o gramada de piese si as cauta (am cautat dar inca nu am gasit) o firma de dezmembrari la care sa o dau (vand) nu o dau scump dan nu as da-o nici pe ~400-500 ron cat vrea sa imi dea pe ea la remat, tinand cont ca in ea sunt piese pe care daca le vinzi la bucata scoti cel putin 6000 ron. Va multumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:13, 17 Decembrie 2012
Masina poate fi radiata atat din evidentele fiscale cat si din circulatie daca faceti dovada ca detineti un document ca nu mai sunteti proprietarul ei, deci ca ati instrainat-o la o persoana fizica sau juridica(indiferent de obiectul de activitate al persoanei juridice)
Radierea auto se poate face de catre proprietar si in conditiile in care bunul ramane in proprietatea acestuia dar este scos din uz si depozitat in spatiu privat
Aveti nevoie de un certificat de distrugere al auto.
Puteti sa luati totul de pe auto, insa caroseria sa o predati la REMAT, de unde vi se va elibera un certificat in baza caruia procedati la radiere.

Acte necesare pentru radierea din circulaţie

Cerere tip;
Cartea de identitate a vehicolului;
Fişa de înmatriculare cu viza agenţiei fiscale sau certificat fiscal;
Documentul care atestă faptul că a intervenit una dintre situaţiile următoare:

dezmembrarea vehiculului;
retragerea definitivă din circulaţie, cu dovada depozitării intr-un spaţiu adecvat, deţinut în condiţii legale;
scoaterea definitivă din România;
furtul vehiculului;

Certificatul de radiere - 3 exemplare;
Certificatul de înmatriculare;
Plăcile cu numerele de înmatriculare;
Actul de identitate al proprietarului sau certificatul de înregistrare al firmei;
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2012
TDorina, utilizator
Acte necesare radiere auto la cererea proprietarului

a) cerere/adresa a proprietarului prin care se solicita radierea la cerere, însoţită de copia unui document care atestă deţinerea unui garaj/curte/teren/parcare unde va fi depozitat vehiculul respectiv;
b) certificatul de înmatriculare (în cazul pierderii/furtului, declaraţia din care să rezulte pierderea sau furtul C.I.);
c) plăcuţele cu număr de înmatriculare (în cazul pierderii/furtului, declaraţia din care să rezulte pierderea sau furtul C.I.);
d) cartea de identitate a vehiculului dacă este menţionată în C.I.;
e) fişa de înmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, stabilită potrivit legii, sau a certificatului de atestare fiscală;
f) trei exemplare completate ale certificatului de radiere;
g) documentele de identificare a solicitanţilor în original şi copii xerox;
h) declaraţia pe proprie răspundere a titularului înmatriculării sau a moştenitorilor legali ai acestuia, care să ateste că vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulaţie şi nu mai circulă pe drumurile publice în cazul vehiculelor înmatriculate anterior datei de 1 iulie 1993, care deţin certificate de înmatriculare şi numere de înmatriculare modele vechi, sau care au o vechime de fabricaţie mai mare de 30 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare radiere dupa vanzare epava daemmon daemmon Vreau sa vand epava rezultata dintr-o dauna totala, cumparatorul fiind o firma de dezmembrari. Am inteles ca pentru scoaterea de la plata impozitului este ... (vezi toată discuția)
Remat dacia 1300 alecumihai alecumihai Buna ziua. As avea cateva lamuriri in legatura cu radierea unei masini, scoaterea ei din evidentele politiei si primariei. Mai exact, am o Dacia 1300, a ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism avariat, aflat in afara romaniei krisla krisla Buna seara! Detin un autoturism inmatriculat in tara, pe care l-am scos in 2008 din Romania, cu scopul de a-l folosi cateva luni in interes personal. ... (vezi toată discuția)