avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... virament contributie CAS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

virament contributie CAS

Am un angajat care a contribuit la Casa de asigurari sociale din mai multe surse,respectiv in calitate de angajat si printrun contract de asigurat la casa.Si-a depus dosarul de pensionare la inceputul anului,iar acum a primit decizia si nu i s-a luat in calcul perioada ianuarie-martie 2012. Pentru calitatea de angajat am depus declaratia 112 trimestrial respectiv,acum la 25 aprilie 2012. Plata contributiilor facandu-se lunar. Intrebarea este daca declaratia 112 nu este depusa plata facuta ramane in curs de distribuire pana la depunerea declaratiei?s
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:44, 1 Mai 2012
Daca angajatul dvstra si-a depus dosarul in vederea pensionarii,inseamna ca a solicitat intreruperea contractului individual de munca cu o anumita data.Care este acea data?
De ce nu i s-a luat in calcul acea perioada ? .. chiar daca a contribuit la CAS din mai multe surse , i se va lua in calcul numai o singura perioada, insa i se vor cumula oate tveniturile realizate in acea perioada..
iond708,


Daca angajatul s-a pensionat pt. limita de varsta in ianuarie,dar i-ati mentinut raporturile de munca si dupa data indeplinirii conditiilor de varsta si stagiu minim de cotizare,inseamna ca a continuat sa cotizeze , pensia pentru limita de varsta poate fi recalculata, la cerere, prin adaugarea stagiilor de cotizare realizate dupa data inscrierii la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala / decretul nr. 112/1965 gpana gpana Sunt nascut in 18.04.1950. Am varsta standard necesara pentru pensionare anticipata partiala : 60 ani. Sunt angajat cu carte de munca din 05.08.1975. Am ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensionare segovia_48 segovia_48 O ruda a primit Decizia prin care se respinge cererea de inscriere la pensie pentru LIMITA DE VIRSTA. Redau extrase din aceasta Decizie > Solicitant : Mihai ... (vezi toată discuția)