avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale iniintarea unei firme de recurtare si plasarea fortei ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

iniintarea unei firme de recurtare si plasarea fortei de munca in strainatate

doresc sa infiintez o firma de recrutare si plasarea fortei de munca in strainatate si nu stiu legislatia din romania eu fiind plecat de mai mult de 10 ani din tara as dori informatii despre cum se poate infiinta o astfel de firma,nr minim de angajati ,capitalul necesar,impozitele si taxele aferente unei astfel de firme,dispun deja de contracte cu firme care ar dori cetateni romani
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2012
alin-petru, utilizator
Cel mai recent răspuns: tzeus , utilizator 17:00, 11 Septembrie 2012
Daca nu ati reusit ,sunati la tel.0743921897,si va pot ajuta.In aceasta perioada intocmesc documentatia completa pt o astfel de firma.
Buna ziua,
Si eu ma confrunt oarecum cu aceiasi problema, infiintarea unei astfel de firme.

Dupa cum e scris si aici:
Activitatea de mediere a fortei de munca in strainatate este reglementata prin Legea nr. 156/2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate, cu modificarile si completarile ulterioare si HG nr. 384/2001 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 156/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
Acestea prevad ca pentru a desfasura aceasta activitate, agentii de ocupare a fortei de munca in strainatate trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

a) sa dispuna de spatiul si de dotarile necesare pentru buna desfasurare a activitatii;
- Gasesc undeva o lista cu lucurile de care am nevoie pentru acest punct?
b) sa aiba incadrat in munca personal cu experienta in domeniul fortei de munca;
- As dori ca acea persoana sa fiu eu, e de ajuns sa fac un curs de inspector resurse umane? Cei de la ITM asa au zis, dar nu pareau prea siguri de ei.
c) au organizata o banca de date care sa cuprinda ofertele si solicitarile de locuri de munca in strainatate, informatii referitoare la conditiile de ocupare a acestora si la calificarile si aptitudinile solicitantilor aflati in evidenta lor;
d) au incheiat cu persoane juridice, persoane fizice si organizatii patronale din strainatate, dupa caz, contracte care contin oferte ferme de locuri de munca.
Ultimele 2 puncte tin mai mult de asociatul meu din strainatate, dar cum as putea afla mai multe detalii despre acestea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acreditare itm ramonica_bubu ramonica_bubu Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu procedura pentru obtinerea acreditatii itm pentru o firma cu caen 7810-Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de ... (vezi toată discuția)
Agentie de recrutare si plasare ovidiugogoescu ovidiugogoescu Buna ziua. as dori daca stie cineva cum functioneaza o agentie de recrutare- plasare, ce conditii trebuie sa indeplinesti. Sunt stabilit in cehia si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Aș dori să deschid un birou de plasare. Jeong Nayoung Jeong Nayoung Buna ziua! Aș dori să deschid un birou de plasare. De acum, există deja muncitori străini care așteaptă să lucreze. Dar este dificil să găsesc un ... (vezi toată discuția)