avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut acordat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut acordat

Buna ziua,

Am acordat un imprumut unei persoane fizice pe baza unui contract de imprumut si a unei chitante de mana (am specificat numele persoanei careia i-am acordat imprumutul, adresa, CNP, semnatura). Persoana respectiva nu mi-a returnat imprumutul la termen. Actele nu au fost facute prin intermediul unui notar.
Ce sanse as avea sa-mi recuperez banii in justitie? Care e procedura prin care pot sa dau in judecata o persoana?

Multumesc
Solicitati in instanta obligarea imprumutatului sa va restituie suma de bani. Hotararea instantei poate fi ulterior executata silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut pe chitanta de mana cu 2 martori pentru o perioada de ... biulian biulian Imprumut pe chitanta de mana cu 2 martori pentru 7 ani. Am ajutat un prieten, de fapt ajutor reciproc, el ajutandu-mi parintii in varsta cu anumite servicii, ... (vezi toată discuția)
Contarct de imprumut gclaudiu83 gclaudiu83 Buna ziua,ma numesc Gavrila Claudiu si sunt domiciliat in orasul Braila.In data de 09.07.2009 am imprumutat unei persoane suma de 1300 lei cu contarct de ... (vezi toată discuția)
Imprumut notar ionutt50 ionutt50 Buna ziua.Am imprumutat cu contract la notar un prieten pentru 30 zile ultima zi find 31 10 2014,acesta nu are bani s-a m-i restituie,in contract se specifica ... (vezi toată discuția)