avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ANRP, Legea 10/2001, legea 247/2005, despagubiri ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ANRP, Legea 10/2001, legea 247/2005, despagubiri corecte doar pt unii ?!!

Cum obtin si eu o despagibire corecta pt terenul intravilan central egal cu al vecinului. Al meu a fost evaluat in 2004 la o suma mica si nu am primit nici un ban, al vecinului a fost evaluat in 2008 la valoarea de piata de 20 de ori mai mult ca la mine si a primit deja si actiunile. De la ANRP mi se spune ca dinsii au respectat legea si nu se mai poate face nimic. Cum procedez sa fiu reevaluat acum? Pe ce legi ma pot sprijini? Pe Constitutie? Pe cine dau in judecata? ANRP-ul ? Guvernul ? Statul roman ?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:09, 11 Ianuarie 2009
Va adresati ANRP-ului.
Art. 16.7 din Normele metodologice în aplicarea articolului 16 din titlul VII al Legii nr. 247/2005: Notificările formulate potrivit prevederilor Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, soluţionate ulterior intrării în vigoare a legii, prin emiterea unei decizii/dispoziţii sau a unui ordin conţinând propunerea motivată de acordare a despăgubirilor, se predau pe bază de procesverbal de predare-primire Secretariatului Comisiei Centrale, în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a deciziilor/dispoziţiilor sau, după caz, a ordinelor.
Art. 16.15. După primirea dosarelor prevăzute la pct. 16.6 şi 16.8, Comisia Centrală va proceda la emiterea deciziei reprezentând titlu de despăgubire până la concurenţa sumei reprezentând cuantumul despăgubirilor consemnate/propuse, actualizate cu indicele de inflaţie.
Art. 18.1. După emiterea titlului de despăgubire de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, un exemplar al acestuia va fi transmis persoanei îndreptăţite, iar un exemplar Direcţiei pentru acordarea despăgubirilor în numerar din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.
Art. 18.2. În cazul titlurilor de despăgubire care au fost emise până la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, un duplicat al acestora va fi transmis, pe bază de tabel, către Direcţia pentru acordarea despăgubirilor în numerar din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, în termen de 5 zile calendaristice de la intrarea în vigoare a prezentelor norme metodologice.
Art. 18.3. În cazul prevăzut la art. 18 alin. (2) din lege, în care în titlul de despăgubire au fost individualizate mai multe persoane, fără a fi stabilită contravaloarea despăgubirilor cuvenite fiecăreia dintre ele, persoanele îndreptăţite la despăgubiri pot desemna, prin procură încheiată în formă autentică, drept reprezentant comun pe una dintre ele sau o terţă persoană. ;)
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2009
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A.n.r.p. tibif tibif Din 3 mai 2012 am o decizie definitiva si irevocabila referitor la capatul de cerere privind obligarea APRP la desemnarea unui evaluator pentru intocmirea ... (vezi toată discuția)
Dosar anrp ContSters307654 ContSters307654 Buna ziua, Stie cineva daca exista vreo actiune in instanta in raport de prevederile legii 165/2013, prin care sa oblige ANRP sa emita titlul de ... (vezi toată discuția)
Emitere titlu despagubire anrp mototo mototo Buna seara . In luna noiembrie 2011 am expediat Autoritatii Nationale pentru restituirea proprietatilor decizia irevocabila a ICCJ - CAF ( pronuntata ... (vezi toată discuția)