avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... regulament intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

regulament intern

Buna ziua
Exista obligatia semnarii regulamentului intern de catre angajati?
Daca nu, cum facem dovada ca le-a fost adus la cunostiinta?
Este suficienta procedura afisarii?
Cel mai recent răspuns: pati , utilizator 11:13, 4 Mai 2012
Nu exista obligatia semnarii R.I. de catre angajati .. acesta se semneaza de catre angajator care va aduce la cunostinta salariatilor continutul acestuia .. in general, se intocmeste un tabel Nominal cu toti salariatii care semneaza ca au luat la cnostinta de prevederile acestuia.

Art243Codul Muncii:
(2) Obligaţia de informare a salariaţilor cu privire la conţinutul regulamentului intern trebuie îndeplinită de angajator.
(3) Modul concret de informare a fiecărui salariat cu privire la conţinutul regulamentului intern se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau, după caz, prin conţinutul regulamentului intern.
(4) Regulamentul intern se afişează la sediul angajatorului.



Deci,chiar in regulamentul intern,daca nu aveti un ccc aplicabil ar fi trebuit sa reglementati modalitatea concreta de informare a fiecaruia dintre salariati.Afisarea se face dupa ce salariatii au luat la cunostinta despre prevederile din regulament.
Pot sa va sugerez de ex. intocmirea unui proces -verbal (pt. fiecare loc de muncA),de luare la cunostinta in care toti angajatii sa semneze dupa ce au fost informati.
pati a scris:

....
Este suficienta procedura afisarii?



Nu este suficienta procedura afisarii Regulamentului Intern .. dovada luarii la cunostinta nu se face prin afisare... cea mai buna dovada este semnatura salariatilor ca au luat la cunostinta de prevederile Reg.Intern.


Multumesc
As dori sa stiu data incheierii ROI si perioada de valabilitate a acestuia. Exista vreo prevedere legalal in acest sens?

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara ginnyy ginnyy cum pot face dovada ca un salariat a luat la cunostinta de Regulamentul intern afisat la avizier? va multumesc! (vezi toată discuția)
Regulament intern Vioreld Vioreld buna ziua. am niste salariati care nu vor sa semneze regulamentul intern ( prefer sa-i pun sa semneze pt. ca e o dovada buna pt. cei de la ITM cand vin in ... (vezi toată discuția)
Regulament intern - luare la cunostinta hajnyci hajnyci Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti daca exista o prevedere legala conform careia Regulamentul Intern trebuie sa fie luat la cunostinta prin semnatura de catre ... (vezi toată discuția)