avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua!Poate fi atacat un act vanzare-cumparare cu abitatie viagera?Suntem trei frati ,iar in viata este doar mama care locuieste cu mine(cel de-al treilea copil) in propriul ei apartament.Ea doreste sa-mi faca act vanzare cumparare cu abitatie viagera.Acest act poate fi atacat dupa decesul mamei,de catre fratii mei(ceilalti doi copii ai mamei)?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 17:39, 2 Mai 2012
Actul poate fi atacat in justitie insa daca va veti angaja avocat veti castiga procesul.
va multumesc!eu stiam ca orice persoana poate sa faca orice ce doreste cu proprietatea lui, fara a fi obligat sa lase cuiva o mostenire o donatie etc.
Acest act poate fi prezumat donatie si supus reductiunii liberalitatilor excesive pentru ce incalca rezerva succesorala a fratilor dvs . Rezerva este prevazuta de lege pentru categoria de mostenitori rezervatari copii, ascendenti privilegiati, sot supravietuitor. Sarcina dovezii ca acest contract este o donatie incumba celui care o invoca. De rezerva nu poate dispune prin donatie sau testament dispunatorul.
Faceti un contract de vanzare cumparare doar si sa existe pretul care trebuie sa fie real si serios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare - donatie mascata ncc alexandru08 alexandru08 Exista doi frati.Mama i-a \"vandut\" prin contract de vanzare cumparare unuia dintre frati un apartament cu clauza de abitatie viagera. (baiatul devenind nud ... (vezi toată discuția)
Inlaturare copil de la mostenire ELLACAL ELLACAL Buna ziua, Ma intereseaza cat de realista este amenintarea unui parinte ca dupa moartea sa , apartamentul in care locuieste nu va ramane unicului copil pe ... (vezi toată discuția)
Cat este de valabil testamentul? margaretadonnola margaretadonnola mama a mostenit casa parinteasca si vrea sa faca testament sa-mi lase casa mie,(mai am un frate)vreau sa stiu cum poate sa faca sa-mi lase mie tot dar sa poata ... (vezi toată discuția)