avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... problema act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

problema act de proprietate

buna ziua! am si eu o problema legata de actul de proprietate a locuintei parintilor mei si anume: in anul 1970 bunicii au cumparat un teren pe care au construit casa actuala. mentionez ca cumpararea terenului s-a facut doar in baza unei chitante de mana intre vanzator si bunicul meu , nefacandu-se un contract de vanzare cumparare. de asemenea, casa s-a construit fara proiect,( asa se facea atunci ).problema am intanpinat-o acum cand am vrut sa ma racordez la reteaua de gaze ,iar domnii de la gaze au refuzat pe motiv ca nu am act de proprietate, desi le-am prezentat o adeverinte eliberata de primaria orasului in care locuiesc si unde este situat imobilul plus terenul aferent incare se specifica ca tatal meu figureaza inscris in registrul agricol pe anul 2012 cu terenul si casa.mai mentionez ca de cand s-a construit casa platesc impozitul pt locuinta, factura la energie (de asemenea ).intrebari: 1. cum pot obtine acest act de proprietate( instanta, notar?)si 2. poate aceea adeverinta eliberata de primarie sa tina loc de act in vederea racordarii la gaze?( intreb acest lucru deoarece pe cererea de racordare se cere ca si acte , "actul de proprietate sau documente justificative care atesta dreptul de folosinta a terenului/cladirii". poate acea adeverinta sa fie un document justificativ?)
Cel mai recent răspuns: crisvasile , utilizator 20:26, 8 Mai 2012
mercy kyandra!o sa iti urmez sfatul. o seara buna sa ai si multumesc pt ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare sau uzucapiune? adrian.cocea adrian.cocea Imobil + teren aferent intravilan cumparate de sot-sotie in 1928. De pe urma lor au fost 5 copii. Sotul decedeaza in 1943 si nu este nici un act ca s-ar fi ... (vezi toată discuția)
Intabulare? e posibil asa? julius jr julius jr parintii unui prieten au construit o casa in anii 1970. Casa e trecuta in reg agricol al comunei respective,prietenul meu a scos copie dupa reg. agr.,istoric ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune RaresLL RaresLL Buna ziua ! Va scriam acum ceva vreme despre un proces pe care vroiam sa il incep. Am sa reiau in sperata ca va ofer cat mai multe detalii. Bunica si tatal meu ... (vezi toată discuția)