avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Procura din Israel
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Procura din Israel

Buna ziua!
O intrebare, a facut cineva procura din Israel? Situatia este urmatorul, administratorul plecat in Israel si a uitat sa semneze actele necesare pentru anumite activitati pentru banca si registru etc. Am incercat sa iau legatura cu ambasada Israelului de la noi dar nu raspunde nimeni.
Va rog sa ma ajutati!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:48, 3 Mai 2012
nu aveti alta solutie decat sa il asteptati sa se intoarca
Administratorul poate intocmi la un notar public din Israel o procura prin care sa imputerniceasca o persoana ca in numele lui si pentru el sa semneze sau sa indeplineasca anumite proceduri. Procura trebuie sa fie apostilata, Israelul este stat membru al Conventiei de la Haga din 1961 privind simplificarea procedurii supralegalizarii actelor ce vor fi folosite in strainatate (un document apostilat va fi recunoscut fara a fi necesare alte proceduri suplimentare de legalizare).
deci nu este nevoie de consulat sau alte complicatii. pur si simplu merge la un notar acolo si pe urma trimite procura?
Da. Este foarte important ca in cuprinsul procurii sa se specifice in mod expres pentru ce se face imputernicirea si cat timp este valabila.
Apostila se aplica acolo la consulat sau alta institutie?

Alte discuții în legătură

Fondatori straini oti oti ce acte au nevoie sa aduca 2 cetateni UE fara drept de sedere in Ro pt a putea constitui o asociatie si sa-l imputerniceasca pe un alt membru tot cetatean UE ... (vezi toată discuția)
Apostila oana01 oana01 Buna ziua, Sora mea doreste sa vanda un apartament. Momentan ea se afla in Spania. Am fost la un notar si mi-a spus ca ea trebuie sa trimita o procura de ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)