avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Magazin la parterul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Magazin la parterul blocului

Buna ziua,
Va rog sa-mi dati si mie un sfat despre cum ar trebuii sa actionez pe cale judecatoreasca (alta solutie nu exista in Romania) si cam ce sanse de castig as avea intr-o astfel de initiativa.
Ma confrunt cu urmatoarea problema :
Locuiesc la etajul 1 al unui bloc de 3 etaje cu 15 apartamente din anul 1980. Cam de vreo 6 ani, la parterul blocului o firma a deschis o cofetarie+bar pe suprafata a doua apartamente(sub apartamentul meu este laboratorul cofetariei , iar sub apartamentul vecinului este locul de servire) . In acest spatiu , inainte de 1989 era un ateliar de mestesugarie, dar dupa 1990 s-a inchis.
Laboratorul nu este izolat fonic si in fiecare dimineata de la ora 4 cand se incepe lucrul la prajituri, tarturi, etc. se aude malaxorul si vocile angajatilor, iar vara nu pot lasa ferestrele deschise deoarece intra in apartament tot mirosul de la acest laborator(ferestreleacestuia fiind sub ale mele).
Firma respectiva a imprejmuit langa ferestrele laboratorului aproximativ 1,5 metrii de la peretele blocului.
Blocul in care locuiesc si blocul vecin sunt legate de o platforma. Sub platforma era un loc de trecere (gang) de vreo 3 metri latime. Aceasta firma a spart jumatate din zidul de sustinere al blocului pe lateral(de care se unea platforma), pana la nivelul acesteia si a facut un alt zid luand 2,5 metrii latime din cei 3 metri ai zonei de trecere dintre blocuri (a mai ramas un loc de trecere prin care abia treci cu gunoiul).
Pe o suprafata de 4 metrii latime, deasupra platformei au construit birourile firmei , facand scara de intrare printr-o alta constructie chiar langa fereastra mea, luandu-mi vederea in partea stanga a ferestrei.
Cand am intrebat cu ce drept face aceste constructii mi-au zis ca ei au toate aprobarile necesare.
Asociatia de proprietari nu face nici o sesizare , nimic stiind despre aceasta problema.
Se poate face asa ceva daca eu principalul vizat de aceste modificari aduse blocului nu am fost de acord si nici nu mi s-a cerut macar vreo parere?
Pot da in judecata asociatia de proprietari pt faptul ca nu a luat nici o masura pt a impiedica constructia, dar impotriva celor din primarie care au dat aceste aprobari?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Safta_i , utilizator 00:05, 5 Ianuarie 2009
Ce chestie? ramai uimit ce pot face unii in tara asta...
Pai, ati facut o sesizare scrisa la serviciul disciplina in constructii la primarie?
Pe urma, eu stiu ca cei care fac diverse preparate la parterul blocurilor trebuie sa aiba cos de evacuare a mirosurilor pana la nivelul superior al cladirii... cel putin asa am vazut prin diverse locuri, dar de, probabil ca toata chestia asta este in spatele blocului si nu se vede...
Aceeasi situatie cu a mea. Parerea mea este sa nu te agiti prea tare. Drept explicatie te rog sa citesti urmatorul post
www.avocatnet.ro/content/for...
daca inainte de 90 functiona un atelier de mestesugarie nu va deranja? sau atunci, pe acele vremuri nu aveam curajul sa deschidem gura. d-voastra nu trebuie sa dati in judecata pe nimeni dar trebuie sa va interesati la primarie daca respectivii au avut autorizatie de constructie pentru a demola un perete in vederea extinderii. Faceti o sesizare scrisa la primarie unde cereti sa vi se raspunda in scris. Daca in 30 de zile nu primiti nici un raspuns puteti sa dati in judecata primaria. Cu ocazia sesizarii puteti sa va interesati si de acel spatiu de 1,5 m care ziceti ca l-au ocupat respectivii. Pentru acel spatiu ar trebui sa plateasca la A.D.P. daca spatul este domeniu public sau la Asociatia de Prop. daca este spatiul Asociatiei. In situatia in care nu au autorizatie de construire si au demolat un perete in vederea extinderii fapta este foarte grava.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Laborator cofetarie parterul blocului danielie danielie Buna seara As avea niste nelamuriri daca m-ati putea ajuta 1. In blocul in care locuiesc la parter este un laborator de productie cofetarie/patiserie ... (vezi toată discuția)
Spațiu intim/privat în context de spațiu comun (public) BogdanBarla BogdanBarla Bună, În contextul unui condominiu, în spațiul comun care este deținut de fapt de primăria localitații, exista noțiunea de spațiu privat/intim la ... (vezi toată discuția)
Transformare uscatorie bloc in garsoniera nicolae80 nicolae80 Buna ziua, As avea nevoie si eu de un sfat la urmatoarea problema cu care ma confrunt: Locuiesc la parterul unui bloc, si am un perete comun al domitorului ... (vezi toată discuția)