V-as ruga sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme destul de delicate.
Intr-o seara am fost oprit de un echipaj de politie care mi-a spus ca nu as fi acordat prioritate la o trecere de pietoni. Nu am ramas la incheierea procesului-verbal si am plecat.
Nu am primit procesul-verbal acasa, iar pe baza dovezii inlocuitoare a permisului am depus o contestatie impotriva procesului verbal.
In contestatie am mentionat ca:
- procesul-verbal nu a fost comunicat in termenul legal, de fapt nu a fost comunicat deloc (politia a depus la dosar un pv de afisare pe care era trecut numele si adresa mea insa seria si nr. unui alt pv)
- in pozele de la filmarea radar facuta pe timp de noapte nu se vede nici ca ar fi vorba despre masina mea (nu se vede nr), ca as fi eu la volan si nici pietoni in zona trecerii
Cu toate ca in OG 2/2001 la art. 14 prevede clar Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o luna de la data aplicării sancţiunii. cererea mi-a fost respinsa.
Intrebarea mea este: Se mai poate face ceva impotriva acestei decizii?
sanctiunea contraventionala cuprinde: sanctiunea principala (amenda) si sanctiunea complementara (suspendarea pc). Legiuitorul s-a referit la amandoua.
Dar dovada inlocuitoare a permisului despre care faceti vorbire,ce reprezinta?
Deci in opinia dvstra daca plecam fara sa luam PV de contraventie,si ptr fapta comisa santem pasibili de suspendarea permisului scapam daca nu ne instiinteaza?Va dati seama ce spuneti?
...povestea e lunga si incalcita si ne-am abatut de la subiect. Vroiam doar sa stiu daca nu se mai poate absolut nimic impotriva unei sentinte definitive si irevocabile si daca la o plangere contraventionala se poate da o sentinta si altfel decat definitiva si irevocabila.