avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau inapoi la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau inapoi la tata

buna la toata lume. am 15 ani si de cand aveam aproape 13 ai mei au divortat. eu cu sora mea si mama neam mutat in bucuresti iar tata a ramas in piatra neamt. niciodata nu mia placut aici si dupa aproape 3 ani vreau sa ma intorc inapoi la tata si la bunica in piatra pentru ca nu mai rezist sa stau aici. ma cert zilnic cu mama, nu ma intelege si nici nu incearca deci nu pot avea o discutie fara ca ea sa nu tipe la mine si eu sa nu ma enervez. din pacate am ajuns la consiliere psihologica din cauza certurilor din casa. mama a castigat custodia la amandoua dar eu am vrut sa raman cu bunica. nam vrut cu niciunul. am ramas cu ea si nam zis nimic ca spunea ca va gasi o casa in piatra dar ma adus aici si vreau sa ma intorc. din punct de vedere juridic, ce se poate face daca un copil in custodia unui parinte vrea sa se intoarca la celalalt parinte? sunt sanse? se ia in calcul si dorinta copilului sau nu?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:51, 4 Mai 2012
Aha......dar avocatul ce act ar intocmi? Ca ati spus ca se poate face si de avocat!
Avocatul in general are timp de client si face actul pe care il considera ca fiind intocmai cu vointa partilor.
Ar fi un act juridic din categoria contractelor nenumite...
Stiti ca exista contracte numite si contracte nenumite...:yes:
Interesant domnul avocat...

Contract cu ce fel de obiect?! Am mai vazut procese verbale intocmite de avocati de predare a copilului minor...vezi la un moment dat cazul Columbeanu....

Notarul nu are competenta in a intocmi acte , conventii cu privire la incredintarea minorului Decat in cadrul divortului pe cale amiabila!

Asa ca astept sa mi spuneti dvs ce fel de act ar intocmi avocatul...:)
Procesul-verbal din cazul Columbeanu il putea incheia si notarul...
Sau...ati putea raspunde la intrebarea din ce motive notarul nu ar fi putut incheia un astfel de act?

In acest caz nu este vorba de un proces-verbal.
Notarul are competenta de a incheia acte juridice.Prin urmare, dreptul il are...
Insa, din cate stiu eu notarul se limiteaza doar la anumite tipizate si daca nu are tipizate nu fac respectivul act.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Proces verbal? Ma Uimiti domnule avocat.... Un copil este un obiect? Care se preda?

1. La acea data notarul nu a avea competenta in a dezbate in materie de drept al familie acte Decat divort pe cale amiabila insa fara minori
2. Este adevarat ca notarul are competenta in a incheia acte juridice insa acolo unde legea permite .in acest caz va repet notarul nu poate autentifica conventii in aceasta materie Decat in cazul divortului cu minori pe cale amiabila.
3. Notarul nu lucreaza cu tipizate! Insa este parerea dvs si aveti dreptul la ea...insa daca este asa Veniti si cu solutia...insa sincer...nu cu proces verbal de predare primire ca este ilar....:)

Alte discuții în legătură

Donaţia intocmita si de o institutie publica ? oanaportar oanaportar - Donaţia se încheie prin înscris autentic, sub sancţiunea nulităţii absolute - cf. Noului Cod civil. - act autentic = înscris care a fost întocmit ... (vezi toată discuția)
...autentificare... ContSters4579 ContSters4579 ...\"Art. 92 (1)Un act juridic semnat in fata avocatului, care poarta o incheiere, o rezolutie, o stampila sau un alt mijloc verificabil de atestare a ... (vezi toată discuția)