buna la toata lume. am 15 ani si de cand aveam aproape 13 ai mei au divortat. eu cu sora mea si mama neam mutat in bucuresti iar tata a ramas in piatra neamt. niciodata nu mia placut aici si dupa aproape 3 ani vreau sa ma intorc inapoi la tata si la bunica in piatra pentru ca nu mai rezist sa stau aici. ma cert zilnic cu mama, nu ma intelege si nici nu incearca deci nu pot avea o discutie fara ca ea sa nu tipe la mine si eu sa nu ma enervez. din pacate am ajuns la consiliere psihologica din cauza certurilor din casa. mama a castigat custodia la amandoua dar eu am vrut sa raman cu bunica. nam vrut cu niciunul. am ramas cu ea si nam zis nimic ca spunea ca va gasi o casa in piatra dar ma adus aici si vreau sa ma intorc. din punct de vedere juridic, ce se poate face daca un copil in custodia unui parinte vrea sa se intoarca la celalalt parinte? sunt sanse? se ia in calcul si dorinta copilului sau nu?
Nu stiti cate probleme pot exista...
Copilul nu este un obiect dar legea permite intelegerea partilor.
Avocatii studiaza inca din facultate labirinturile dreptului civil si au mare avantaj fata de notari.
Practic nu se pot compara in privinta gandirii deoarece avocatii se gandesc si la proces si ce ar iesi in caz de proces in timp ce notarul face si un act si gata...
Mai departe ii intereseaza ce fac ca nu mai este treaba notarului, el si-a facut treaba...
Notarul poate autentifica orice act legal facut.
In practica insa este prea multa bataie de cap pentru notari ca sa se complice cu astfel de lucruri.
Studiile de acest fel sunt facute de avocati inca din facultate...
Nu ati inteles.
Competenta notarului este una si faptul ca autentifica un act juridic aste alta.
Orice act juridic se poate autentifica deoarece autentificarea unui act juridic nu este interzisa de lege.
Daca imi veti arata un text de lege care sa ma contrazica va voi crede...
Este adevarat insa ca astfel de acte se recomanda a se redacta si stampila de avocat in conditiile legii deoarece pot exista clauze contractuale foarte complexe.
Da asa este! Una din competentele notarului este aceea de a autentifica! :) a autentifica acte juridice a caror forma solemna adica autentica este ceruta de lege!
Din cate stiu eu avocatul nu poate autentifica...iertati mi ignoranta....mi se trage de pe bancile facultatii ;) insa e adevarat ca poate asista partea la semnarea actului fie autentic sau nu in fata notarului.
Adica vreti sa ziceti ca daca un om, un cetatean roman vrea sa autentifice un act legal intocmit si neinterzis de lege notarul nu ar avea dreptul?
Parerea mea este ca poate si are acest drept dar...nu vrea notarul...
Cati bani ar primi notarul pe un asfel de act...?
Prea putini ca sa il intereseze in raport de bataia de cap cu redactarea.
Nu zic ca la avocat ar fi chiar ieftin dar...avocatii l-ar redacta cu placere...si cu atentie pentru clientul sau...
Notarul nu are un client efectiv...in astfel de situatii...chiar daca unul din cei doi il plateste...
Cat priveste autentificarea a fost necesara modificarea legii pentru ca notarii sa ajunga sa poata autentifica anumite acte...numai ei...(in sensul ca nu mai era chiar obligatorie autentificarea...)
Avocatii deja castigau teren...insa...s-a modificat legea...si au pierdut tot terenul castigat...
Pe avocati nici nu ii intereseaza autentificarea actelor in prezent.
Poate dupa ce va trece criza ii va interesa din nou.
Parlamentul va avea alti avocati,etc...